FOTO Jako jugo u Puli stvorilo je ove prizore

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Ovih je dana more u Puli nemirno.

Zbog jakog vjetra nastali su veliki valovi. Fotograf Pixsella snimio je nekoliko prizora koje je zatekao jučer u Puli. Nekim građanima loše vrijeme nije smetalo, pa su se zabavljali na obali i gledali valove.

Poplave u Istri

Podsjećamo, moćna Genovska ciklona počela je jučer djelovati na vrijeme, a idućih dana donosi iznimno obilne oborine, lokalno više od 200 mm, uz moguću pojavu bujičnih poplava. Najviše problema je u Istri i na Kvarneru

Danas će biti oblačno s povremenom kišom, mjestimice i obilnom, osobito na Jadranu i krajevima uz njega. Na Jadranu lokalno i izraženi pljuskovi s grmljavinom, posebice na jugu, prognoza je DHMZ-a za sutra.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjereno do jako jugo i južni vjetar, prolazno i jugozapadnjak, no na sjevernom dijelu bura, u drugom dijelu dana podno Velebita s olujnim udarima. Temperatura zraka bez izraženog dnevnog hoda, između 10 i 15, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 13 do 18, a uz dalmatinsku obalu od 18 do 23°C.

I tijekom vikenda se očekuju lokalno obilna kiša, pljuskovi i grmljavina, a nestabilno vrijeme će se nastaviti i za vikend, ali s manje oborina. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.