FOTO Ovako izgleda izvor rijeke Cetine iz zraka

Foto: Borna Jaksic/PIXSELL

Prizori iz zraka gotovo su uvijek prekrasni.

Pixsell je danas objavio fotografije izvora Cetine iz ptičje perspektive i izgledaju zapanjujuće. 

Izvor Cetine uvijek privlači puno turista koji se vole i okupati unatoč upozorenjima. Prije dvije godine je šibenski aktivist i vijećnik Goran Šimić postavio u dogovoru s građanima table upozorenja kod izvora Cetine koje sugeriraju da kupanje nije preporučeno jer se radi o pitkoj vodi. Iste godine su na izvoru Cetine kupanje zabranile i Hrvatske vode. 

Bulj na izvoru Cetine zakucao vlastitu tablu

No nekim turistima i to nije bilo dovoljno pa je ove godine Miro Bulj preuzeo stvar u svoje ruke. Početkom rujna pojavio se na izvoru Cetine s vlastitom tablom zabrane kupanja, koju je potom čekićem zakucao u zemlju. Rekao je da je to najljepši izvor Cetine i da iako je proglašen Parkom prirode, "to nikada nije zaživjelo".

"Razlozi su morbidni. To je pljuvanje, pljuvanje i pišanje u naš izvor. Bit ću žestok kao što sam bio jučer kad sam vidio ovdje na stotine kupača, pasa, šamponiranja. Sad približno se nekako izvor vraća sebi", rekao je Bulj i dodao da je "razlog svega što se HDZ ne može dogovoriti gdje će biti središte Parka prirode". 

"Kupači bi u drugim državama završili odmah u ludnici", izjavio je Bulj. Napomenuo je da kupači dolaze i iz - Srbije - te je ponovio da je "situacija morbidna".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.