FOTO Portugalska glazbenica održala koncert u Šibeniku

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U četvrtak je na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku nastupila portugalska pjevačica fada Mariza.

"Osjećam se povezano s hrvatskom publikom. Možda zato što imate more, možda zato što imamo slične duše. Nadam se da će koncerti u Šibeniku i Opatiji imati istu magiju i dovesti mi jednako divnu publiku kakva je nedavno bila na mom koncertu u Lisinskom", rekla je ranije pjevačica, koja će večeras nastupiti i u Opatiji.

Tko je Mariza?

Glazbeni kritičari ističu njezinu nevjerojatnu moć, nazivajući je ne samo najboljom fado pjevačicom već i jednom od najvećih diva današnjice.

"Fado je za mene poput disanja, ne mogu se zamisliti bez portugalske duše u meni. Ništa na mojim nastupima nije lažno, nije unaprijed osmišljeno", rekla je 50-godišnja Mariza. Fado je, inače, glazbeni žanr kojeg karakteriziraju tužne melodije i tekstovi, često o moru i životu siromašnih. 

Marizin prvi album Fado em Mim objavljen je 2001. godine i brzo je osvojio međunarodnu scenu, a Mariza je uskoro postala prepoznatljivo ime na nekim od najprestižnijih svjetskih pozornica. 

"Njezin repertoar čvrsto je ukorijenjen u klasičnom i suvremenom fadu, a proširuje se na ponekad uključivanje kapskih morna, brazilskih i španjolskih klasika te drugih tema koje su joj posebno drage", pisalo je u najavi njezinih koncerata u Hrvatskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.