FOTO Svadba godine na tvrđavi Lovrjenac. Svatovi pokisli, žene se penjale bose

Foto: Matija Habljak/Pixsell

NAKON što je sin glazbenika Roda Stewarta, hokejaš Liam Stewart danas izrekao sudbonosno da u dubrovačkoj crkvi sv. Ignacija na Jezuitima svojoj dugogodišnjoj djevojci Nicole Artukovich, čija je obitelj porijeklom iz Konavala i Hercegovine, svatovi su se zaputili na tvrđavu Lovrjenac.

Tamo je do dva sata u noći planirana zabava. Probleme im je pravila kiša koja pada u Dubrovniku. Iako su mladenci uzvanicima unaprijed skrenuli pozornost na oko 250 stuba koje će morati svladati, mnoge su uzvanice skinule štikle i penjale se bose, uključujući i Rachel Hunter, mladoženjinu majku.

Supruga Roda Stewarta Penny Lancaster ipak je obula štikle i u njima se popela na tvrđavu. Ona nije nosila kišobran, za razliku od njenog muža, koji se skrivao od kiše. I mladenci su se popeli bez kišobrana, a mlada je nosila štikle i dizala haljinu da je ne smoči.

Mladenka je emotivno vezana za Hrvatsku

Podsjetimo, par je u vezi 13 godina, prošle su godine dobili i svoje prvo dijete, sina Louieja. Mali Louie svoj je prvi rođendan proslavio nedavno u Dubrovniku. Odabir Dubrovnika kao mjesta vjenčanja bio je logična opcija.

Mladenka je Amerikanka koja vuče hercegovačke, ali i konavoske korijene te svojim istupima često pokazuje koliko je emotivno vezana za krajnji jug Hrvatske. Na Instagram profilima ovog mladog para vidljivo je da se oni svake godine vraćaju u Dubrovnik i njegovu okolicu na ljetovanje. 

Svadbeno slavlje upriličeno je na tvrđavi Lovrjenac sa spektakularnim pogledom na grad. Lovrjenac je čest izbor za proslavu vjenčanja, no organizacija iziskuje puno truda oko logistike jer je tvrđava smještena na strmoj hridi do koje vodi dosta stepenica.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.