FOTO Zagrepčane je jutros dočekalo prekrasno svitanje

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Zagrepčane je jutros dočekalo prekrasno svitanje. Kroz tamne oblake provukle su se zrake sunca stvarajući očaravajući prizor. Fotografi su uspjeli zabilježiti predivne trenutke s pogledom na grad.

Prema DHMZ-u, Hrvatsku danas očekuje djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku. No i dalje ne posve stabilno, pa će povremeno uz više oblaka pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura bit će od 16 do 20, na Jadranu između 21 i 25 °C.

U Hrvatskoj se mogla vidjeti aurora borealis

Podsjetimo, sinoć su se iz raznih dijelova Europe mogle vidjeti predivne fotografije aurore borealis, između ostalog, i iz Dalmacije.

U četvrtak oko 18 sati do Zemlje je došla snažna geomagnetska oluja. Nova oluja, klasificirana kao intenzivna, s prognoziranom jačinom G4, stvorila je aurore koje se vide daleko prema jugu, sve do Kalifornije u SAD-u i Hrvatske u Europi, a možda i južnije. Ovaj se fenomen najbolje opaža na sjeveru, a mnogi su na društvenim mrežama podijelili fotografije iz Norveške. Zabilježena je i u Sloveniji, Irskoj, Italiji, Njemačkoj te Ujedinjenom Kraljevstvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.