Fotograf iz BiH objavio emotivnu snimku iz Jablanice: "Djeca volontiraju u čišćenju"

Smrtonosne poplave nedavno su zahvatile više gradova i mjesta u Bosni i Hercegovini, a jako je teška situacija u Jablanici i okolnim selima. Još se traga za nestalim osobama nakon razornih prošlotjednih poplava, a prema službenim podacima smrtno je stradalo više od 20 osoba. 

Poznati bosanskohercegovački fotograf Dženad Džino snimio je proces čišćenja terena i kuća u Donjoj Jablanici i Zlatama, naseljima u općini Jablanica. 

 

"Djeca Bosne i Hercegovine su danas volontirala u čišćenju terena i kuća u Donjoj Jablanici, Zlatama... Hvala vam", napisao je Dženad. 

Njegov emotivni video dirnuo je mnoge. "Ovakvu Bosnu želimo", "Ova djeca su nada zemlje", "Kad se male ruke slože", "Lijepa naša omladina", "Bravo zlatna djeco", neki su od komentara.

Putnička agencija pozvala mlade u akciju 

Mnogi su se priključili pomoći poplavom pogođenim mjestima, a među njima je bilo i mladih iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Putnička agencija Studentski Pohodi organizirala je čišćenja i pozvala mlade da se odazovu. 

"Možete ići svi bez obzira na snagu, opremu, spremnost jer ima raznih poslova, od rada u skladištu i slaganja hrane i odjeće pa do kopanja na terenu. Ljudi kojima su domovi nastradali u poplavama su na izmaku snaga i potrebna im je pomoć više nego ikada", objavili su prije nekoliko dana na Instagramu. 

Mostarac nudio smještaj obitelji s djecom

Podsjetimo, Dženad Džino se za vrijeme poplava oglasio na društvenim mrežama o stanju u Jablanici. U komentarima ispod njegove objave javio mu se dobar čovjek iz Mostara koji je ponudio smještaj onima koji su pogođeni poplavama. 

"Drug moj, prazan mi je stan u Mostaru. Molim te da odabereš obitelj s djecom kojima je bar sada za prvu pomoć smještaj nužan, a nemaju nikoga. Znam da je sada teško, аli prioritet su djeca, možda i da se djeca smjeste. Kontaktiraj Mostar, hotel Ero zjapi prazan. Pozivam sve Mostarce da zaborave stanove i stan na dan, da smjeste ljude. Pokažite solidarnost. Sad budite ljudi", napisao je Mostarac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.