Gillette reklamom razbjesnio gomilu muškaraca: "Neću vas više koristiti"

Screenshot: YouTube

MUŠKARCI na društvenim mrežama prijete bojkotom Gilletteu zbog njihove najnovije kampanje inspirirane #MeToo pokretom čiji je cilj okončati "toksičnu muževnost".

Gillette se u novoj kampanji dotaknuo seksizma, seksualnog uznemiravanja i maltretiranja te stavio odgovornost za promjenu na muškarce. Međutim, mnogi kritičari kampanje, među kojima su se našli i neki poznati poput voditelja Piersa Morgana, sada prijete da više neće koristiti Gilletteove proizvode "jer su uvrijedili svoju korisničku bazu".

Kampanja se vrti oko kratkog filma koji poručuje: "Mi vjerujemo u ono najbolje u muškarcima."

"Dakle, tek smo ušli u 2019. godinu, a kompanija je već počela gurati seksizam prema muškarcima. Gillette je postala ljevičarska kompanija puna predrasuda koja svoje korisnike naziva seksistima", komentirao je jedan tviteraš.

Voditelj Piers Morgan je u najgledanijoj britanskoj jutarnjoj emisiji, "Good Morning, Britain", izjavio da više neće koristiti proizvode Gillettea, a njegov istup potaknuo je i mnoge na društvenim mrežama da se odluče na isto. 

"Neću više koristiti vaše proizvode", "Nisam loša osoba zato što sam muškarac", bili su samo neki od komentara koji su preplavili društvene mreže.

Ipak, bilo je i onih koji su stali u obranu kampanje. "Ovo nije anti-muška kampanja, već kampanja koja poziva na to da poštujemo jedni druge", "Vaši komentari pokazuju da je ovakva kampanja nužna", tvrde oni koji brane kampanju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.