Gimnastičarki koja je zbog jednog detalja postala hit na OI-ju oduzeta medalja

Foto: Profimedia

AMERIČKA gimnastičarka Jordan Chiles osvojila je zlatnu medalju u ekipnom dijelu natjecanja na Olimpijskim igrama u Parizu te brončanu medalju nakon svog nastupa na parteru.   

Međutim, danas je objavljeno kako će Chiles morati vratiti svoju medalju te da će ona biti uručena rumunjskoj predstavnici Ani Bărbosu. Naime, Chiles je bila peta, a Bărbosi, koja je bila treća, oduzeta je bronca nakon što je Chilesina trenerica uložila žalbu kako ona nije primjereno bodovana.  

Morala vratiti medalju

Zbog apela trenerice dobila je 0.1 bod koji ju je doveo do brončane medalje. No Sportski arbitražni sud primijetio je nepravilnost te naveo kako je Chilesina trenerica četiri sekunde prekasno uložila žalbu (predviđeno vrijeme za ulaganje žalbe je jedna minuta). 

Odluka je poništena, a Amerikanka je ostala bez odličja. Zlato je osvojila Rebeca Andrada, srebro Simone Biles, a broncu Ana Bărbosu. 

Povukla se s društvenih mreža 

Cijela je priča privukla veliku pažnju, a Chiles se zbog brojnih negativnih komentara i poruka koje dobiva odlučila povući s društvenih mreža. Na Instagramu je objavila niz emojija slomljenog srca te napisala: "Iskoristit ću ovo vrijeme da se povučem s društvenih mreža zbog svog mentalnog zdravlja, hvala." 

Postala viralna senzacija 

Podsjetimo, 23-godišnja gimnastičarka je postala viralna senzacija Olimpijskih igara zbog svojih dugih, akrilnih noktiju. Priznala je kako ju je puno ljudi pitalo kako joj nokti ne smetaju s obzirom na to da se bavi sportom.  

"Istina je da mi nokti zapravo pomažu. Dok vježbam, pazim da ih ne slomim. To je jako dobra tehnika", ispričala je. Gledatelji Igara na društvenim su mrežama pisali da su šokirani što se Jordan mogla natjecati s dugačkim noktima.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.