Glazbenik (79) preminuo na pozornici, hitna pomoć ga nije uspjela spasiti

Screenshot: YouTube

Bugarski rock pjevač Kiril Marichkov preminuo je u 80. godini, u mjestu Selanovtsi gdje je trebao nastupiti s bendom The Foundation. Tijekom probe za koncert mu je pozlilo, a njegova ekipa je pozvala hitnu pomoć koja je stigla za točno sedam minuta, pišu bugarski mediji.

No, unatoč brzoj reakciji liječnika, nije mu bilo spasa, preminuo je tijekom reanimacije. Njegova obitelj tvrdi da je glazbenik oduvijek želio umrijeti na taj način, dok je na pozornici.

Jedan od posljednjih Marichkovljevih nastupa bio je sa Zakladom na završnom događaju Festivala umjetnosti Apollonia u Sozopolu. Rekao je da mu je taj koncert poseban jer mu je prvi nakon bolesti koja ga je na pet mjeseci udaljila s pozornice. Na kraju koncerta direktorica Apolonije Margarita Dimitrova uručila mu je kipić Apolonije, koji se tradicionalno dodjeljuje umjetnicima koji su sudjelovali na Festivalu tijekom svih 40 godina postojanja.

Od malih nogu je svirao glazbene instrumente

Kiril je rođen u Sofiji 30. listopada 1944. Od malih nogu je svirao klavir, klarinet te gitaru i bas gitaru. Studirao je inženjerstvo i rekao da je obuka za inženjera, a ne za glazbenika bila pogreška njegovog života.

Godine 1967. bio je jedan od osnivača grupe The Shturtsite (Cvrčci), koja je desetljećima ostala iznimno popularan rock sastav. Muzicirali su i nastupali 30 godina, izdali 12 ploča i imali bezbrojne turneje. Imao je i dva solo albuma: Zodia Shturets (Znak cvrčka) i Želim reći.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.