Gledatelji i kritičari popljuvali dugoočekivanu seriju: "Jeftina je i površna"

Foto: Press

SHONDA RIMES, producentica koja stoji iza hit serija Bridgerton i Grey's Anatomy, pretvorila je priču o prevarantici Ann Delvey u seriju koja se u petak pojavila na Netflixu. Iako je već sad hit pa je tjedan završila na desetom mjestu najpopularnijih serija u Hrvatskoj, sudeći po kritikama na društvenim mrežama i u medijima, rezultat nije opravdao očekivanja gledatelja.

Oni koji su očekivali napetu radnju u stilu Varalice s Tindera ostali su razočarani jer se Shonda odlučila za sapuničastiji pristup.

 

"Inventing Anna pretvara sočnu dramu iz stvarnog života o prevarantici među influencerima u prilično ograničenu seriju, dijelom zbog toga što daje jednaku važnost novinaru koji je otkrio priču. Shonda Rhimes pogodila je s Bridgertonom, no njeno posljednje ostvarenje neće izazvati toliko oduševljenja", piše CNN o ovoj seriji.

Rhimes je nakrcala seriju brojnim poznatim licima iz svojih dana na ABC-ju, iz vremena serije Skandal. Glavnu ulogu Anne tumači Julia Garner, a CNN kritizira da ima naglasak poput Balkija iz Savršenih stranaca. Novinarku koja je otkrila prevaranticu utjelovila je Anna Chlumsky. 

"Čak i ako je Garneričin lik, Anna Delvey, tako zvučala, u najblažem slučaju teško je slušati je devet sati, dok je u najgorem pravo mučenje", dodaje CNN.

Ako vas je dosad mimoišla priča o Delvey i ne želite spoilere prije gledanja, otkrit ćemo samo ono što možete vidjeti u najavi serije. Lažna nasljednica Delvey podjednako je uspješno zavarala elitu Manhattana i banke. U tome je bila uspješna neko vrijeme, a kad se njena kula od karata urušila, završila je u zatvoru.

Problem s pričom o Anni Delvey je činjenica da oni koje je zavarala nisu baš željeli govoriti o tome. U njenom razotkrivanju glavnu ulogu odigrala je novinarka Vivian, koju glumi Chlumsky, koja je poput psa tragača progonila Annu i njene prijateljice, pokušavajući je ne samo razotkriti nego i saznati njenu prošlost.

"Ne pomaže ni to što većina epizoda traje dulje od sat vremena, što stvara određenu mlitavost u pripovijedanju. Isto vrijedi i za strukturu koja prebacuje fokus s jednog na drugi događaj, skačući naprijed-nazad u vremenu prije nego što dođe do suđenja", nastavlja kritizirati CNN.

Ipak, ti flashbackovi su bolji od Vivianinog dijela priče, ističe CNN te dodaje i da je suludo insinuiranje da Vivian simpatizira Annu, nakon što je s njom odradila nekoliko intervjua u zatvoru.

Britanski Telegraph bio je još oštriji, nazvavši seriju "jeftinom i površnom poput njene protagonistice". "Čudesna priča o Anni Delvey, lažnoj nasljednici koja je prevarila visoko društvo New Yorka, svedena je na plitku TV dramu", stoji u njihovoj kritici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.