Gledatelji napadaju HRT zbog prijenosa Draženovog memorijala: "Neugodno za gledanje"

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Gledatelji HRT-a nisu zadovoljni prijenosom Draženovog memorijala koji se odvijao sinoć u zagrebačkoj Areni povodom 60. obljetnice rođenja košarkaške legende.

🏀 Zavirili smo u Arenu gdje se upravo zahuktava memorijal u čast Draženu Petroviću⛹️🫶 #slušamsljeme

Objavljuje HRT Radio Sljeme u Četvrtak, 5. rujna 2024.

"Dakle ovo je katastrofa. Zvuk je kvalitetniji na nekoj vatrogasnoj zabavi nego što nama HRT2 večeras servira. Koja sramota. I da u sat i nešto koliko traje prijenos nitko ne primjećuje da imaju katastrofalan ton, to je još i žalosnije. Pa ništa ne čuješ, pa onda moraš stišati TV prijemnik... Pa dajte si sami otkaz. Sramota. Meni je neugodno...", požalio se jedan gledatelj na profilu HRT-ovog Radija Sljeme.

"Neugodno je za gledati"

S njim su se složili i brojni drugi.

"Tonski prijenos utakmice na HTV-u je sramotan. I mi plaćamo pretplatu za to. A i rasvjeta u dvorani je kao u provincijalnom cirkusu. Sve u svemu jadno i doima se isforsirano, bez prave emocije, a projekt je navodno koštao oko milijun eura", "Nazalost, dio produkcije koji se tiče zvuka je katastrofalan. (Edit: u prijenosu)", "Prijenos je užasan! Komentatori sami sebi dovoljni ,kao da su u vlastitom dnevnom boravku. Ubiše mi volju za gledanjem a toliko sam se veselila", žalili su se gledatelji.

"Uspjeli su od nečega što je trebalo biti nezaboravno stvoriti nešto što ćemo svi željeti zaboraviti što prije", "Ovo je toliko neugodno za gledati da sam odustao... zvuk, ton užas... Zašto plaćamo pretplatu? Za ovakve prijenose? Sramota i neviđena blamaža HRT-a", poručili su.

Slični komentari mogli su se vidjeti i na drugim društvenim mrežama, pod objavama HRT-a.

Team Dražen pobijedio hrvatsku reprezentaciju

Team Dražen, sastavljen od zvijezda košarkaške Eurolige, pobijedio je hrvatsku reprezentaciju 110:107 u zagrebačkoj Areni u memorijalnoj utakmici za Dražena Petrovića. Arena je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a igralo se u revijalnom tonu, dok je rezultat bio u drugom planu.

U prvom je planu bilo sjećanje na Dražena Petrovića, koji je rođen prije 60 godina. U Arenu su stigle brojne zvijezde i legende iz košarkaškog svijeta. Luka Dončić među prvima je pozdravio gledatelje, a uz njega su to učinili i Dario Šarić te Bojan Bogdanović, koji nisu nastupali za hrvatsku reprezentaciju.

Hologram Dražena došetao u dvoranu

Utakmica je bila koncipirana tako da su u pauzama organizatori podsjećali na razdoblja u životu Dražena Petrovića. Od Šibenke, preko Cibone i Reala, pa sve do NBA lige i srebra s hrvatskom reprezentacijom. 

O Draženu su u pauzama govorili njegovi bivši suigrači Vlade Divac, Kenny Anderson, Terry Porter, Predrag Šarić i mnogi drugi. Posebno je dirljiv trenutak bio kad je pred publiku izašao Draženov hologram napravljen pomoću umjetne inteligencije.

Hologram se obratio publici s par riječi, a onda nestao. Neki od uzvanika pustili su i suzu. Cijeli spektakl završio je pjesmom Život leti, kapetane, koju je otpjevala klapa Sebenico. Valja spomenuti i da je u utakmicu bilo uključeno i natjecanje u tricama, u kojem je pobijedio Mario Hezonja.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.