Gledatelji kritiziraju HRT-ove komentatore OI-ja: "Nedostatak kulture i obrazovanja"

Screenshot: HRT

Gledatelje nisu oduševili HRT-ovi komentatori Marko Šapit i Zrinka Grancarić tijekom otvorenja Olimpijskih igara. Zamjeraju im netočnost u predstavljanju sportaša, nespremnost u prepoznavanju događanja u programu, ali i ponavljanje istih fraza kroz program.

"Nedostatak visokog općeg obrazovanja i kulture Marka Šapita i Zrinke Grancarić. Uz njihovu neodgovornu brbljivost, upropastili su donekle nagovještaj i puni efekt početka iznenađujućeg nastupa Celine Dion. Ovo dvoje neupućenih, uopće nisu znali, niti uspjeli prepoznali uvodne refrene Himne ljubavi. A ponavljali su se isti čak tri puta prije početka njezine izvedbe. Koji diletanti od voditelja", pišu danas gledatelji HRT-a na društvenim mrežama.

"Nevjerojatno kako voditeljica zaposlena na HRT-u može reći da se Nadal u Parizu osjeća kao - kući?! Prestrašno. Kaže se kao kod kuće. Elementarna ne/pismenost", "Koga ste poslali da komentira? Tko je ta osoba koja je zamijenila Olgu Korbut s Nadiom Komaneci? Ako ne zna, neka šuti. Ima nas koji znamo. Ovo je sramota. Slažem se s komentarima prije. Da pada kiša, čuli smo 15 puta. Da je sva mokra, isto toliko. I neke zemlje nisu predstavljene. Zašto? Manje su važne??? Fuj...", "Nek prestanu pričati gluposti i predstave nam svaku državu!!! Sramota je da su dio 'malih' preskočili (ništa o njima!!! Broju sportaša, osvojenim medaljama, nositeljima zastave…), jedva rekli ime države", ljute se danas gledatelji.

Prvi put komentirala žena

Inače, ovo je bio prvi put u povijesti da je žena komentirala otvorenje Olimpijskih igara na HRT-u. Bila je to Zadranka Zrinka Grancarić. 

"Prva sam i zasad jedina žena koja će komentirati otvaranje Igara i zbog toga sam apsolutno ponosna i sretna. Voditelj projekta, kolega Stjepan Balog, pitao me bih li se toga prihvatila kada je slagao raspored reportera prije nekoliko mjeseci. Bez razmišljanja sam rekla da bih! Sretna sam što ću u CV moći i to upisati, a činjenica da sam prva žena kojoj je povjeren taj zadatak je baš veliki bonus. I ovim putem zahvaljujem Štefu na povjerenju", izjavila je nakon što se otkrilo da ona ide u Pariz. Sukomentator joj je bio sportski novinar i urednik Marko Šapit, gledateljima poznat kao komentator Eura.

>>Zadranka koja je iz kreveta trčala izvještavati o potresu. Tko je Zrinka Grancarić?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.