Gledatelji podijeljeni oko nastavka Netflixovog horora iz 2020.: "Zbrkano i odvratno"

Foto: Netflix

Prije nekoliko dana na Netflix je stigao psihološki španjolski horor The Platform 2, nastavak istoimenog filma iz 2019. godine koji se globalno na streamingu prikazuje od 2020. godine. Redatelj filma je Galder Gaztelu-Urrutia.

Gledatelji su nakon izlaska filma na društvenim mrežama pokrenuli raspravu oko toga je li uopće nastavak bio potreban i je li vrijedan gledanja. 

Radnja psihološkog SF horora smještena je u ogromni zatvor u bliskoj budućnosti. Zatvorenici su u njemu smješteni po katovima, prema čemu imaju i različit tretman. "Zatvorenici gore jedu obilno, a oni ispod gladuju i očajavaju. Pobuna je neizbježna", piše u sinopsisu prvog filma. Osim očite alegorije o klasnoj nejednakosti, film nudi i brojne scene od kojih se gledateljima okretao želudac, uključujući i one s kanibalizmom.

U sinopsisu za drugi dio piše da je novi vođa preuzeo kontrolu nad zatvorom, a zatvorenici će biti prisiljeni naučiti nove trikove kako bi preživjeli ili pobjegli. Kat na kojem se nalaze zatvorenici mijenja se nakon nekog vremena. 

Reakcije gledatelja

Gledatelji su na Facebooku komentirali drugi dio filma.

"Ne razumijem, ovo je epski. 8.5/10. Obožavatelj sam i prvog filma. Samo bih preporučio da se gleda s originalnim španjolskim zvukom i titlovima. Ne podnosim sinkronizaciju", napisao je jedan gledatelj. 

"Uživao sam u ovome. Film je ispunio moja očekivanja. Zbrkan je i odvratan, ali to je u okviru tog žanra", piše u drugom komentaru. 

"Prvi film je bio bolji", smatra još jedan gledatelj. Međutim, neki nisu nimalo impresionirani filmom.

"Sviđao mi se početak, ali film je postao zbunjujuć. Razočaran sam. Činilo mi se kao da su pokušali utrpati puno različitih ideja", napisao je još jedan gledatelj na društvenoj mreži. "Nastavak nije potreban, završetak prvog filma je bio savršen", "Uživao sam u prvom filmu. Ne mogu reći da mi je drugi isto toliko dobar", još su neki od komentara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.