Glumac (22) na dodjelu Emmyja došao s otiskom dlana preko usta i poslao snažnu poruku

Foto: Profimedia

Glumac D'Pharaoh Woon-A-Tai (22) privukao je pažnju na dodjeli nagrada Emmy. Zvijezda serije Reservation Dogs, koji je bio nominiran u kategoriji za najboljeg glavnog glumca u humorističnoj seriji, svoje pojavljivanje na dodjeli nagrada iskoristio je da pošalje snažnu poruku.

Što znači oslikani dlan?

Naime, Woon-A-Tai je fotografiran u potpuno crnom odijelu i s crvenim otiskom dlana na ustima. Prema web stranici Native Hope, simbolični otisak predstavlja poruku solidarnosti za nestale i ubijene starosjedilačke žene. Web stranica neprofitne organizacije objašnjava da oslikana ruka "označava sve nestale sestre čiji se glasovi ne čuju, šutnju medija i organa za provođenje zakona". 

Nominacijom je ušao u povijest

Na ovogodišnjoj svečanosti Woon-A-Tai je bio nominiran za svoju prvu nagradu Emmy za izvedbu Beara Smallhilla u Reservation Dogs, ali je nagrada pripala Jeremyju Allenu Whiteu za ulogu u The Bearu. Međutim, Woon-A-Tai je ušao u povijest kao prvi domorodački glumac koji je nominiran u bilo kojoj kategoriji za glavne uloge.

Reservation Dogs prati priču domorodačkih tinejdžera u Oklahomi koji se žele probiti do Kalifornije i odlučuju da će učiniti sve kako bi došli do novca, čak i ako ga moraju ukrasti. Serija je dostupna za gledanje na platformi Hulu.

D'Pharaoh Woon-A-Tai je u travnju za Variety rekao kako ga je serija naučila da je važno da sami pričamo svoju priču. 

"Nitko ne bi trebao pričati naše priče u naše ime. To se već predugo događa. Imali smo previše lažnog predstavljanja", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.