Glumac Moamer Kasumović osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom

Screenshot: YouTube

Nakon predstave Tiho, tiše u Narodnom kazalištu Sarajevo 16. rujna upriličen je razgovor o predstavi o vršnjačkom nasilju. Tom se prilikom oglasio jedan mladić iz publike. "Molim vas, želim nešto reći", izjavio je.

Raport.ba piše da se iz njegovih rečenica dalo zaključiti da je bio žrtva pedofilije kad je imao 14 godina, a da je počinitelj poznati glumac. Iz publike su ga pitali o kome se točno radi, a mladić je odgovorio - o Moameru Kasumoviću. Dodao je da je cijeli slučaj dobio sudski epilog i da za to postoji sudska presuda.

Osuđen na godinu dana zatvora

Moamer Kasumović je osuđen na godinu dana zatvora zbog kaznenog djela bluda nad maloljetnom osobom, potvrđeno je iz Tužiteljstva Kantona Sarajevo. Prema informacijama Raporta, djelo se dogodilo 2021. godine. Neslužbeno doznaju da je Kasumović kaznu zatvora od godinu dana otkupio.

Otad se glumca navodno rijetko može sresti u gradu u kojem je živio od svoje 15. godine, završio Akademiju scenskih umjetnosti i kasnije radio.

42-godišnji Moamer Kasumović je bosanskohercegovački glumac koji je glumio u brojnim predstavama i TV serijama. U regiji je najpoznatiji po ulozi Damira Fazlinovića u seriji Lud, zbunjen, normalan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.