Glumica iz serije The Office otkrila da je imala rak: "Sad se osjećam sjajno"

Foto: Instagram

Jenna Fischer, najpoznatija po ulozi Pam Beesly u sitcomu The Office, otkrila je da joj je prošle godine dijagnosticiran rak dojke. O ovoj temi progovorila je povodom mjeseca podizanja svijesti o raku dojke.

"Nikad nisam mislila da ću napisati ovakvu objavu, ali evo nas", napisala je. Prošla je kroz kemoterapiju i sada je zdrava. 

U nizu slajdova Fischer je detaljno opisala svoju dijagnozu, koja joj je postavljena prošlog listopada kad je išla na rutinsku mamografiju. Nakon loših rezultata išla je na daljnje pretrage, a onda joj je u prosincu dijagnosticiran prvi stadij trostruko pozitivnog raka dojke. 

Želi potaknuti druge da se naruče na preglede

Njezin oblik raka, rekla je, bio je agresivan, ali vrlo izlječiv. U siječnju je imala lumpektomiju (operaciju uklanjanja dijela tkiva dojke). Rak se nije proširio, ali kako bi bila sigurna da se više neće vratiti, podvrgnula se kemoterapiji u veljači, a zatim zračenju u lipnju.

"Sretna sam što mogu reći da se osjećam sjajno", rekla je. Sve je uspjela zadržati u tajnosti, kaže, zahvaljujući sjajnim perikama i šeširima. Dijagnozu je objavila kako bi potaknula druge da se naruče na mamografiju i poduzmu mjere za rano otkrivanje raka.

"Ozbiljna sam, nazovite svog liječnika odmah. Moj tumor je bio toliko mali da se nije mogao napipati na fizičkom pregledu. Da sam čekala šest mjeseci dulje, stvari su mogle biti puno gore. Moglo se proširiti", poručuje glumica.

Imala je poruku za žene s dijagnozom raka dojke. "Kao što svatko tko je imao dijagnozu raka zna, vaš se život odmah mijenja. Sve se svodi na preglede liječnika, rezultate pretraga, tretmane i oporavak. Odjednom je sve u vašem životu usmjereno na jednu stvar: borbu protiv raka", napisala je.

Fischer je zahvalila kolegici iz The Officea Angeli Kinsey. "Dugo je bila jedina osoba u mom radnom prostoru koja je znala. Kad sam ostala bez kose, nosila je šešire na našim radnim sastancima kako ne bih bila jedina. Kad mi je trebao odmor, uzele smo ga", kaže glumica.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.