Godine su za nju samo broj. Choi (81) se natjecala za Miss Južne Koreje

Foto: Profimedia

81-godišnja Choi Soon-hwa natjecala se za titulu Miss Universe. 

Ranije ovog mjeseca predstavljena je kao finalistica na godišnjem izboru za Miss Universe Koreje te se natjecala s 31 djevojkom i dobila priliku predstavljati svoju zemlju u finalu u Meksiku. Na izboru se Choi predstavila pjevanjem, dok su ostale finalistice plesale u tradicionalnim korejskim kostimima. 

Zašto se prijavila? "Nakon što odgojite djecu, trebate pronaći ono što želite raditi. Kad to pronađete, vaš život će krenuti. To dovodi do zdravijih odnosa s ljudima", rekla je Choi za BBC. Uvijek se, kaže, željela baviti manekenstvom.

Postala poznato lice u Južnoj Koreji

Ranije je radila u jednoj bolnici, gdje joj je prije nekoliko godina pacijent rekao da bi se mogla baviti manekenstvom i da još nije kasno za to, navodi. To ju je jako motiviralo i odlučila je ostvariti svoj san. U godinama koje su uslijedile postala je poznato lice u Južnoj Koreji. Čak je nosila revije na tjednima mode, ali manekenska karijera nije joj uspijevala izvan granica države.

Nije uspjela ni osvojiti kartu za Meksiko. Titula Miss Južne Koreje ove je godine ipak otišla 22-godišnjoj Han Ariel. No 81-godišnja Choi nije otišla praznih ruku - na natjecanju su je proglasili najbolje odjevenom. "Sama mogućnost sudjelovanja mi je nevjerojatna", izjavila je.

Podsjećamo, organizacija Miss Universea je godinama provodila stroga starosna ograničenja. Na izborima su mogle sudjelovati žene od 18 do 24 godine. Od ove godine gornja starosna granica je ukinuta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.