Google pozvao korisnike da hitno ažuriraju Chrome

Foto: Shutterstock

Američka Agencija za kibernetičku i sigurnost infrastrukture (CISA) upozorila je korisnike Googlea da ažuriraju Google Chrome što je prije moguće zbog važnih sigurnosnih stavki, prenosi Daily Mail. 

Google je potvrdio nekoliko sigurnosnih propusta na svim platformama. Navode da su vanjski istraživači otkrili preko 20 ranjivih točaka, od kojih je osam kategorizirano kao visokorizično, dok se jedna smatra kritičnom. Kritična ranjivost tiče se eksploatacije memorije i postala je najčešća metoda za hakiranje Chromea. Hakeri, naime, mogu prikupiti osobne podatke bez znanja korisnika. 

"Chrome redovito provjerava i automatski primjenjuje nova ažuriranja. No korisnici koji duže vrijeme nisu otvorili preglednik, trebali bi ga ažurirati. Nakon ažuriranja zatvorite Chrome i ponovno ga otvorite kako biste bili sigurni da imate najnoviju verziju", poručili su iz Googlea. 

Pozivaju korisnike da ažuriraju preglednik do 18. rujna

Vlada SAD-a upozorila je zaposlene u federalnim institucijama da instaliraju hitna ažuriranja do 18. rujna ili da prestanu koristiti Chrome. CISA je potom pozvala sve ostale korisnike ovog preglednika da se također pridržavaju istog roka.

Kako ažurirati Chrome? Potrebno je odabrati Chrome meni (tri točkice u gornjem desnom kutu), zatim Help (Pomoć) i About Google Chrome (O Google Chromeu). Ažuriranje će zatim početi samo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.