Goran Višnjić zaboravio stihove Himne slobodi na otvaranju Dubrovačkih ljetnih igara

Foto: Hrvoje Jelavic/Grgo Jelavic/PIXSELL

Goran Višnjić je na otvaranju 75. Dubrovačkih ljetnih igara zaboravio stihove Himne slobodi. Dobro je započeo s "O lijepa, o draga, o slatka slobodo", no umjesto stiha "dar u kom sva blaga višnji nam Bog je do", rekao je: "dar što višnji Bog nam je do".

Dizgracija na otvaranju Igara, Goran Višnjić zaboravio je stihove Himne slobodi. Možemo Višnjića voljeti ili ne, ali kada je riječ o njemu kao profesionalcu teško je osporiti da je riječ o dobrom glumcu, a ovakve situacije dogode se i najboljima. Ne treba stoga previše dramatizirati zbog toga, no eto valjalo je zabilježiti, jer vjerojatno se dosad nikad nije dogodilo.

Objavljuje Dubrovnik Press u Srijeda, 10. srpnja 2024.

Himna slobodi je naziv za završnu himnu u pastoralnoj drami Dubravka dubrovačkog pjesnika Ivana Gundulića. Tekst je uglazbio Jakov Gotovac 1928. kao dio scenske glazbe za Dubravku. Od 1953. Himna se samostalno izvodi na otvaranjima Dubrovačkih ljetnih igara.

Otvorene 75. Dubrovačke ljetne igre

Podsjetimo, podizanjem zastave Libertas i uz stihove Gundulićeve Himne slobodi ispred crkve sv. Vlaha u srijedu navečer svečano su otvorene 75. Dubrovačke ljetne igre, na kojima će do 25. kolovoza u 47 dana na raznim scenskim i ambijentalnim lokacijama biti izvedeno gotovo sedamdeset raznovrsnih programa.

U pratnji Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem maestra Valentina Egela nastupili su Dubravka Šeparović Mušović, Zbor Libertas, Dubrovački komorni zbor, Akademski zbor Pro musica Mostar, Zbor Blasius, Pučki zbor Konavle i Klapa Kaše, a uz Festivalski dramski ansambl nastupili su i Folklorni ansambl Linđo, članovi baleta HNK u Zagrebu, Plesnog studija Step 'n Jazz, KD Kolarin te Udruga Dubrovački primorski svatovi, KUD Stjepan Radić i KUD Marko Marojica.

Otvaranju su nazočili izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, izaslanica predsjednika vlade i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, potpredsjednici vlade i ministri Davor Božinović i Branko Bačić, ministar turizma i sporta Tonči Glavina, zastupnica u Hrvatskom saboru Viktorija Knežević, državni tajnici, predstavnici diplomatskog zbora te mnogi drugi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.