Građani o potezu izdavačke kuće: "Nije važno je li Severina, Mare ili Ante"

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL/Facebook

POTEZ nakladničke kuće Fokus, nakon što je zagrebačka knjižara kritizirala Severinu i hrvatske pisce koji su stali u njenu obranu, oduševio je Hrvate.

Građani i čitatelji diljem zemlje preplavili su profile izdavača na društvenim mrežama porukama podrške.

"Nije bitno koliko je netko velik ili malen ili utjecajan. Bojkot je jedno od jako moćnih oružja koja zaboravljamo. Hvala vam", "Svaka čast na odluci", "Kada bismo svi više reagirali ovako na društvene nepravde, zakonske nelogičnosti, nasilje i osude, pokrenulo bi se nešto pozitivno u Hr. Hvala Vam što ste svojom brzom i odlučnom reakcijom pokazali da promjena počinje od nas samih", "Sad ste nam još malo draži  nebitno je li u pitanju Severina, Mare, Ante... bitno je da se ne naslađujemo tuđim nevoljama, a kad se radi o djetetu grijeh je tim veći. Bravo", "Vi ste meni sada postali nešto najdraže u Hrvatskoj. Čim objavim tri teksta koja imam, napisat ću 5 recenzija nekih vaših knjiga za redom!  Ništa posebno, al od srca!", "Čestitam na nultoj toleranciji na nasilje, jer ovo što su izjavili je čisto nasilje! Bravo!" pišu.

"Bez da ulazimo u temu, jer pravnici nismo, niti želimo biti - ne želimo društvo u kojem se komunicira na ovakav način. Neprihvatljivo nam je da se ljude procjenjuje temeljem toga koliko knjiga jesu ili nisu kupili. Neprihvatljivo nam je omalovažavajuće spominjanje njezinog sina - je li nam zaista bitno kako se dijete zove? No, da skratimo, nama je to fuj", oglasili su se još jednom i izdavači.

Prekinuli suradnju s knjižarom koja je izvrijeđala Severinu

Podsjećamo, Fokus je objavio da prekida suradnju sa zagrebačkom knjižarom Bookara nakon objave na društvenim mrežama koju možete pročitati ovdje.

"Ako si na trenutak smijemo utvarati da na bilo koji način utječemo na ovo društvo, uzet ćemo si slobodu zamoliti vas par stvari. Nikad nemojte biti takvi ljudi. Nemojte s omalovažavanjem oslovljavati ičije dijete, nije fora. Nemojte brojati tko vam je koliko koristi napravio u životu pa da biste se prema njemu odredili.

Nemojte suditi - nikad ne znate kako je biti u tuđim cipelama. Nemojte pokušavati ispasti pametni ili duhoviti omalovažavajući ikoje drugo biće.

Ne znamo za ostale, nije nas ni briga, ali mi ne želimo da se naše knjige prodaju na mjestima koja vode ovakvi ljudi. Ne utvaramo si da su svi ostali fini, dragi, plemeniti, ali... barem - koliko nam je poznato - ne vrijeđaju i ne omalovažavaju ikoga, pogotovo ne temeljem toga jesu im kupci ili ne.

Da skratimo, u predmetnoj knjižari od sutra nećete pronaći Fokusove knjige. Hvala na pažnji", poručili su sinoć iz izdavačke kuće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.