Gradonačelnik Čačka: Tu će biti sahranjen i grad će dobiti ulicu u njegovu čast

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Bora Đorđević bit će sahranjen u rodnom gradu, potvrdio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, prenosi Blic.

U oproštajnim riječima koje je Todorović uputio preminulom pjevaču, rekao je da će biti ispunjena njegova posljednja želja, a to je da bude sahranjen u rodnom gradu.

"Ostavio si neizbrisiv trag u srcima svih generacija"

"Napustila nas je legenda rock scene naše Srbije i regije, maestralni glazbenik, tekstopisac i frontmen najveće rock grupe Riblja Čorba. U 72. godini života preminuo je Bora Đorđević, ikona Čačka i čovjek koji je za četiri i pol desetljeća glazbenog stvaralaštva ostavio neizbrisiv trag u srcima svih generacija. Odavno postavši besmrtan za njegove Čačane i Čačak, uvrstio se u red najvećih legendi koje je ovaj grad iznjedrio. Dragi Boro, dragi prijatelju, hvala ti za svaku strofu i svaki takt uz koji sam odrastao. Hvala ti za svaki savjet i lijepu riječ, a najveće hvala za to što si me smatrao prijateljem. Obećavam ti u svoje ime i u ime svih Čačana, a ti si to već znao, da nikada nećeš biti zaboravljen", izjavio je Milun Todorović.

Dodao je i da će Čačak uskoro dobiti ulicu koja će nositi ime Bore Đorđevića.

Borio se s jakom upalom pluća

Podsjetimo, vijest o smrti Bore Đorđevića objavila je njegova grupa Riblja Čorba. Bora je najprije završio u bolnici u Ljubljani zbog jake upale pluća, a onda mu se pogoršalo stanje te je stavljen na respirator. Grupa je ranije otkazala sve nastupe zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.