Heroj ili zločinac? Autor Mita o dobrom milijarderu tvrdi da je prokužio Billa Gatesa

Foto: Instagram

Jedva smo dočekali ovaj petak kako bismo vam nakon prošlotjedne top liste predstavili novitete – kojih je sve više, i više, i više... Napravili smo miks novih naslova koji kreću od senzacionalne publicistike, a završavaju jednim od romana koje ove jeseni morate pročitati. Nemamo vremena za gubljenje, pa krećemo!

Bill Gates: Mit o dobrom milijarderu – Tim Schwab

Ljubitelji konspiracija dolaze na svoje! Napokon je raskrinkan? U ovoj knjizi poznati i nagrađivani američki istraživački novinar Tim Schwab pokazuje da se slika o velikom filantropu dosta razlikuje od stvarnosti.

Gates je još uvijek ista osoba kakva je bio na čelu Microsofta: nemilosrdni monopolist uvjeren u svoju nepogrešivost, odlučan nametnuti svoje ideje, svoja rješenja i svoje vodstvo svima drugima, bilo da je riječ o politici cijepljenja, reformi obrazovanja, klimatskim promjenama, poljoprivrednoj proizvodnji ili tržištu softvera.

"On nije nesebični filantrop, već trgovac utjecajem, lukavi inovator koji je osmislio kako pretočiti svoje ekstremno bogatstvo u golemu političku moć preuređujući svijet kako bi on imao mjesto na čelu stola za kojim se donose odluke", tvrdi autor.

Talijanska kći – Soraya Lane

Prvi roman iz serijala o kćerima koje traže svoju zaboravljenu prošlost. Knjiga će se svidjeti ljubiteljima obiteljske sage Lucinde Riley, s tim da se ovdje radi o malo kraćim romanima, taman toliko da vas ne uplaše opsegom.

Kao što naslov kaže, dosta ćemo vremena provesti u Italiji istražujući tajne skrivene u jednoj maloj neuglednoj kutiji. Koliko je ta kutijica naoko beznačajna, toliko će magnituda onoga što će glavnoj junakinji otkriti biti veća i značajnija. Dijelom ljubavna priča (zapravo dvije!), dijelom otkrivanje istine o svom podrijetlu koje stubokom mijenja život.

Panda u potrazi za tajnom smirenosti – Aljoscha Long i Ronald Schweppe

Razočaran svijetom i vlastitim prividnim nedostacima, panda Bao kreće u pustolovnu potragu za srećom i unutarnjim mirom. Na svom putovanju upoznaje stvorenja koja mu postaju učitelji i pomažu da nauči prihvaćati životne oluje, spoznati čudesnu moć sadašnjeg trenutka te steći jasnoću uma i lakoću srca.

Inspirativan i zabavan, ovaj narativni vodič nudi jasne uvide i jednostavne vježbe, koji zajedno vode ka svjesnijem i opuštenijem životu. Pođi pandinim tragom…

Kralj osa – Jo Nesbo

Kako napisati nešto novo o skandinavskom kralju krimića? Svima poznat preko svog serijala o palom detektivu (anđelu) Harryju Holeu, Nesbo se s godinama pokazao itekako vještim u pisanju radnji čija okosnica nije ludilo serijskih ubojica. Ova knjiga zapravo je nastavak priče iz "Kraljevstva", priče o odanosti, obiteljskim sponama, ljubavi i borbi za opstanak.

Ispovijedi – Coleen Hoover

Autorica koja ruši svaku konkurenciju na koju naiđe ima novi prijevod intrigantnog romana o mladim ljudima koji riskiraju sve za ljubav – i pronalaze svoje srce negdje između istine i laži. U svom veličanstvenom i sasvim unikatnom stilu Colleen Hoover još jednom donosi duboko dirljivu priču koja nam poručuje da veze koje stvaramo sa svojom pravom ljubavi i obitelji nikad nije moguće raskinuti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.