Hrga smijenjena s RTL-a zbog loše gledanosti i narušenih međuljudskih odnosa

Screenshot: RTL Televizija

LOŠA gledanost i narušeni međuljudski odnosi čini se da su bili glavni razlozi da se vodstvo RTL Televizije zahvali Mirjani Hrgi na uređivanju i vođenju središnje informativne emisije RTL Danas. Naime, Uprava te televizijske kuće sklona je mišljenju kako će se Mirjana Hrga na RTL-u bolje snaći kao novinarka ili reporterka.

Kako doznajemo, usporedba višemjesečnih rezultata o gledanosti emisije RTL Danas pokazala je da postoji trend prema kojem Hrgine emisije u prosjeku prati manje gledatelja nego kada su tu emisiju vodili kolege Ana Brdarić Boljat ili Tomislav Jelinčić. U svakom slučaju, dolazak Mirjane Hrge na RTL Televiziju nije ispunio očekivanja Uprave o gledanosti.

Drugi razlog za skidanje Mirjane Hrge s uredničke pozicije su navodno narušeni međuljudski odnosi među novinarima u redakciji, što se može objasniti "osebujnim" načinom komunikacije kolegice Mirjane Hrge.

Mirjane Hrge trenutno nema na RTL-u, no razlog je njen godišnji odmor s kojeg bi se trebala vratiti početkom rujna. Tada bi trebala biti i puno jasnija budućnost ove novinarke na toj televiziji. U svakom slučaju na RTL-u Danas bit će promjena, a jedna od njih je da će emisija koja s jesenskom shemom počinje 4. rujna, trajati sat vremena.

Mirjana Hrga na RTL Televiziju došla je u ožujku prošle godine s Al Jazeera Balkans TV-a. Ondje je radila kao reporterka, urednica i voditeljica. Novinarsku karijeru je započela 1994. godine na Hrvatskoj radioteleviziji, a ondje je ostavila svoj pečat u zloglasnim Motrištima. Nakon toga je prešla na Novu TV, a pamtimo kada je "braneći" od lešinarskih nasrtaja novinara privatnost Vlatke Pokos ispitivala između ostalog i s kim je bila trudna kad je napravila abortus.

Do zaključenja teksta Mirjanu Hrgu nismo uspjeli dobiti za komentar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.