HRT objavio pjesme za Doru: "Je li moguće da je najbolja pjesma bila u rezervi?"

Foto: Instagram/ Goran Kovacic/PIXSELL

KAO I PRETHODNIH godina, na Drugom programu Hrvatskog radija pustili su sve pjesme koje se ove godine natječu na Dori, hrvatskom izboru za pjesmu za Eurosong. Korisnici društvenih mreža i foruma prate emisiju i, kao i uvijek, izražavaju svoja mišljenja.

Emisiju je otvorio Alen Đuras, koji je kazao da se već duže vremena htio prijaviti na Doru. On se natječe pjesmom A Tamburitza Lullaby.  "Krećemo jako... s uspavankom", "Alen ipak na engleskom", "Nije ovo loše, ima potencijala za scenski nastup", "Još jedna dosada", neki su od komentara na Alenovu pjesmu.

Hrpa je komentara na novu pjesmu Leta 3

Let 3 predstavio se pjesmom Babaroga. "Let 3 rastura", "Vrištim i nije mi dobro", "Bolje od Mame ŠČ!", "Babaroga divlja i napada", "Mislim da Let 3 sigurno ne šaljemo ove godine", "Babaroga je previse avangardna. Nismo spremni", "Raspašoj", "Sada znamo da Let 3 ne pobjeđuje", "Povratak na sigurnu zonu hibridnog hausa kakav su već radili dio 2000-ih. Puno koherentnije od onog šč bućkuriša, zabavan lakrdijaški spoj njima prokušanih elemenata uz čvrstu pop konstrukciju. Opet smo bili u pravu kad smo rekli da je ona priča o prijavi samo marketing", različita su mišljenja o Letu 3. 

Mnogima se ne sviđa pjesma Noelle Baby Baby. "Iritantno", "Ništa posebno", "Noelle je čak ok, ali ništa više od toga", "Noelle do pola već smorila", pišu slušatelji. Boris Štok otpjevao je baladu Can We Talk. "Štok mi je super, zanimljive strofe, pamtljiv refren", "Ajde nije tako ni loše", "Ove godine bar ima refren", komentiraju za Štoka. 

Natalie Balmix natječe se s pjesmom Dijamanti. "Kako sam znala da će rimovati dijamante i brilijante", "Ipak nije nešto", "Natalija flop", "Pjesma ima ok, ali programski refren, ostalo je ok, a za mlađu publiku koja još nije čula Elenu Kitić vjerojatno i primamljivo", neki su od komentara.

Pavel i Marcela dobivaju pohvale

Pavel se prijavio s pjesmom Do mjeseca na kojoj su, kažu, radili godinama. "Klasični Pavel, lijepo, opuštajuće. Volimo prizvuk ABBA-e, da barem sve pjesme imaju nešto slično, ipak se bore da odu u Švedsku", "Oduševljen sam Pavelom", pišu slušatelji.

Nakon njih predstavila se Marcela s Gasoline. "Razvalit će uživo", "Za sada najbolje što sam čuo", "Meni je Marcela super, vuče na Loreen s glasom i tim ukrasima dok pjeva. Očekivao sam jači refren, ali valjda to uživo bude malo bolje", glase komentari.

Erna je zapjevala How Do You Love. "Ovo je za The Voice, a ne za Doru", "Imam osjećaj da bi pjesma trebala biti brža, ovako je previše monotona i dosadna", "Najdosadniji (i najdulji) uvodni monolog u gadnoj konkurenciji. Ok, pjesma: zabavna bas linija, solidna konstrukcija, preveliko stilsko oslanjanje na pop rokerice 90-ih uz premalo zabavnih glazbenih rješenja - generalno puno bolje od pjesama koje smo dosad čuli od nje, ali utopit će se u prosjeku za sve osim za one koji još uvijek imitiraju sviranje gitare dok slušaju glazbu", komentiraju slušatelji.

Predstavili su se još i Vinko Ćemeraš s pjesmom Lying Eyes, Lana Mandarić s izvedbom More i James Night s Nebo plače. "Lana odvalila sve numerom i vajbom", "James kao Lady Gaga", "Jamesa ću definitivno slušati, ali nije za Eurosong", komentiraju ljudi.

Saša Lozar za pjesmu Ne plačem zbog nje kaže da je najteža koju je ikad snimio, no obožavatelji Dore i Eurosonga nisu oduševljeni. "Najdosadnija pjesma dosad", kažu slušatelji.

Nakon njega pustili su pjesmu Nepobjediva Barbare Munjas. "Barbara identična kao lani", "Slabija je nego lani", "Tipična Barbarina pjesma, ovo će se puno oslanjat na scenski nastup a znamo da joj taj dio baš i ne ide", pišu slušatelji. Sljedeća na redu bila je Lara Demarin s Ne vjerujem ti.

Nakon Lare pjesmu su predstavili The Splittersi. Pjesma se zove Otkad te sanjam.

"Šta je ovo Splitters: Vice Vukov meets Simfonijski orkestar meets Bryan Adams meets Vatra", piše ekipa na Forumu.

Misha se jako svidio publici

Nakon ekipe iz Splita predstavio se Misha s pjesmom One Day i reakcije na njegovu pjesmu su prilično dobre.

Nakon Mishe nastupio je ET s pjesmom Pametnom dosta. Ekipa na internetu je prilično nezadovoljna.

"Legendarni Ćulibrk posljednji je mohikanac iskonskog hrvatskog dens popa, a generalno poštujemo što se nije odmakao od svoje dobitne formule već 20 godina. Ova pjesma ima sadržajne rupa, nedopustivo lošu melodijsku drugu polovicu refrena, stravično bezidejan brejk i jednostavno nije dosegla standarde zanimljivog", pišu na internetu.

Lu Dedić predstavila pjesmu Plavi leptir

Unuka Arsena Dedića predstavila je pjesmu Plavi leptir.

"Jako mi se sviđa ova classy balada", "Opa, Lu Dedić je novi favorit", "Lu je jedina pamtljiva", piše ekipa na internetu.

Nakon Lu, grupa Vatra je predstavila svoju pjesmu Slatke suze, gorka ljubav. Ivan Dečak je otpjevao neke zanimljive stihove.

"opet si me sje sje sjevernim morima pustila... humor level dođi na morski greben tamo ću da te jednom…", piše ekipa na internetu kojoj se zamalo psovke grupe Vatra i nisu svidjele.

Potom se predstavila Stefany Žužić pjesmom Sretnih dana dat’ će Bog.

Eugen se svidio publici

Eugen koji je predstavio pjesmu Tišine prilično se svidio publici.

"Solidan komad muškog popa za mejnstrim publiku koja se usputno zanima za glazbu dok čisti stan i sl., dobar i radiofoničan (iako generičan) vokal, očekivano uspješan aranžman - autorski iznenađujuće dobro u odnosu na ono što smo očekivali, rekli bismo na prvu da je ovo otprilike na razini moli za nas, možda i malo bolje", pišu.

Mario Battifiaca i Robert Ferlin su predstavili pjesmu Vodu piti trizan biti. Publici su bili prilično zabavni.

Inače, komentari na cjelokupni izbor HRT-a za ovogodišnju Doru su prilično loši.

"Ovo je najlošija Dora u povijesti", pišu ljudi na internetu.

Damir Kedžo je predstavio pjesmu Voljena ženo.

"Ova pjesma je dokaz da Pecotić jednostavno ima nepresušan bunar muževnih simp pjesama za kojima očigledno svi vapimo jer je lik jedan od najemitiranijih autora. Da se razumijemo: Kedžo je izuzetan vokalist koji svojim sposobnim grlom može progutat svaku predugu i prenategnutu muževnu konstrukcija koju mu baciš u usta, ali ovo ponavljanje generičnih gluposti prevršilo je svaku mjeru", pišu.

Baby Lasagna umjesto Zsa Zse

Zsa Zsa je odustala od Dore, a umjesto nje pjesmu je predstavio Baby Lasagna. Pjesma se zove Rim Tim Tagi Dim.

"Zašto je ovo završilo u rezervama?", "Lazanja najbolji", "Ovo je baš dobro. Oni su ovo ostavili u rezervi", piše ekipa na internetu.

Tko je birao pjesme?

Pjesme je odabrao stručni žiri koji čine Željko Mesar (predsjednik žirija), Igor Geržina (glazbeni producent u RJ Glazba HRT-a), Dražen Miočić (urednik programskog kanala HTV 4), Robert Urlić (urednik u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija), Tomislav Krizmanić (predsjednik OGAE Hrvatska) i Ema Gross (glazbena urednica u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija).

Dan prije objave pjesama od natjecanja je odustala Zsa Zsa, koja se trebala predstaviti pjesmom Probudi usne moje. Umjesto nje natječe se Baby Lasagna s pjesmom Rim tim tagi dim. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.