Hrvatska pjesma u polufinalu svjetskog natjecanja, u žiriju Coldplay, Tom Waits...

Foto: Press

PJESMA HALO koju izvode hrvatski glazbenici Noelle feat. ZETZ ušla je u polufinale velikog svjetskog natjecanja International Songwriting Competition sa sjedištem u SAD-u na koje je pristiglo više od 21.000 pjesama iz cijelog svijeta.

U žiriju natjecanja sjede Coldplay, Tom Waits, Joe Hahn, Laura Pausini i brojna druga poznata imena iz glazbenog svijeta.

"Što da vam kažem, presretna sam i izuzetno ugodno iznenađena. Nisam ni znala da je moj autorski tim Hit Factory poslao na International Songwriting Competition moj prvi singl HALO. Čula sam za to natjecanje jer su na njemu pobijedili Tones and I i Gotye. Ulazak u polufinale tako velikog i respektabilnog natjecanja za mene predstavlja ogroman uspjeh. Pjesma je na hrvatskom jeziku tako da o ulasku u finale niti ne razmišljamo. To bi tek bila senzacija", rekla je Ivana Crnković Noelle.

"Nisam mogla ni zamisliti da će moj glas i moju pjesmu čuti i o njoj odlučivati tako poznata imena svjetske glazbene scene poput grupe Coldplay, Tom Waitsa ili Laure Pausini. Svijet je napretkom tehnologije i interneta postao jedno malo selo u kojem je sve moguće", uz osmijeh je završila.

"Na natječaj smo se prijavili bez ikakvih očekivanja. Znali smo da imamo dobru pjesmu, ali smo bili skeptični jer je snimljena na hrvatskom jeziku. Upravo zbog toga smo još više ugodno iznenađeni njenim ulaskom u polufinale, jer smo svjesni da je pjesma na hrvatskom u našem slučaju otežavajuća okolnost. Pogotovo u konkurenciji s toliko velikim brojem pjesama koje se većinom izvode na engleskom jeziku. Drago nam je da je naša pjesma prepoznata na tako respektabilnom natjecanju i da će o njenom ulasku u finale odlučivati impresivna lista imena članova žirija", dodao je ZETZ.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.