Hrvatski celebovi koji obožavaju Međugorje

Foto: Instagram

Iako Vatikan nije priznao navodna ukazanja u Međugorju (ali su "prepoznali vrijednost duhovnih plodova povezanih s međugorskim iskustvom"), to poznato hodočasničkom mjesto u BiH od 1981. posjetilo je preko 50 milijuna hodočasnika. 

Svi oni mogli su kući ponijeti suvenire koji se tamo prodaju, poput kipa Gospe koji svijetli u mraku za malo više od sedam eura, termosice (s likom Gospe) za deset eura, katoličkim setovima i drugim bizarnim stvarima. 

Odlučili smo se prisjetiti koji su hrvatski celebovi posjetili Međugorje i, naravno, pohvalili se na Instagramu.

Nina Badrić

Pjevačica je više puta posjetila Međugorje i o tome objavljivala. U svibnju ove godine tamo je otišla s majkom Milom. "Uspomene koje se pamte", rekla je Nina nakon posjeta.

Ona je više puta bila u Međugorju i često se time pohvali na svojim društvenim mrežama. Prije nekoliko godina objavila je fotografiju na kojoj kleči pred Gospinim kipom. 

"Ja ću otvoriti srce i reći da volim te", opis je još jedne fotografije iz Međugorja iz 2020. godine. 

Ivan Rakitić i Raquel

Prošlog mjeseca Ivan Rakitić i njegova supruga Raquel posjetili su Međugorje s kćerima i fotografijama su se pohvalili na Instagramu.

Međutim, tad je nogometaševa supruga naišla na kritike jer je u Međugorje došla odjevena u majicu otvorenih leđa. 

"U crkvi su mi leđa bila pokrivena. Nisam nikoga ubila, gospođo. Nisam ušla u crkvu golih leđa. Molim vas, nemojte osuđivati, a da ne znate. Hvala", odgovorila je Raquel pratiteljima te otkrila da je za crkvu odjenula košulju.

Sandra Elkasević

Sandra je prije tri godine pozirala uz šestu postaju križnog puta. "Veronika pruža Isusu rubac", napisala je tada i dodala emotikon srca. Tada se popela i na brdo Križevac, a sa sobom je vodila majku. 

"Prije nego zamoliš Boga za nešto, zahvali mu se za sve što ti je dao", napisala je Sandra uz fotografiju s mamom. 

Kolinda Grabar-Kitarović

Kolinda je više puta posjetila Međugorje. 

"Hodočašće Gospi u Međugorje, uz molitvu za obitelj, prijatelje i Domovinu! Predivan vikend s prijateljicama u prekrasnoj Bosni i Hercegovini", napisala je Kolinda prošle godine kada je s prijateljicama bila na hodočašću. 

Prije osam godina je pozirala pored kipa Majke Božje na Brdu ukazanja u Bijakovićima pokraj Međugorja.

Marin i Kristina Čilić

Prije četiri godine krstili su sina Balda u Međugorju. 

Simona Mijoković

Otkako je doživjela preobraćenje, Simona je bezbroj puta bila u Međugorju. Tamo se nedavno obratila vjernicima te im govorila o svojoj prošlosti i što je sve doživjela dok nije postala vjernica.

Marija Husar

Pjevačica je također nekoliko puta bila u Međugorju, odakle se pohvalila fotografijama. Kad je pozirala ispred Gospinog kipa, napisala je: "Ona je ta."

Podsjetimo, Vatikan je priznao "brojne pozitivne plodove" koji se događaju u Međugorju, ali nije dao svoj stav o nadnaravnosti fenomena koji se vezuje uz tvrdnje vidjelaca da im se tamo ukazuje Gospa i šalje im poruke. 

U tekstu koji je objavio Vatican News navodi se kako dokument Dikasterija za nauk vjere, koji je odobrio papa Franjo, ne govori o nadnaravnosti, ali priznaje obilne duhovne plodove vezane za župu-svetište Kraljice mira te daje uglavnom pozitivno mišljenje o porukama uz nekoliko pojašnjenja.

U Noti o duhovnom iskustvu vezanom za Međugorje, koju je potpisao kardinal Víctor Manuel Fernández, pročelnik Dikasterija za nauk vjere, navodi se da pozitivna ocjena većine međugorskih poruka "ne podrazumijeva proglašenje izravnoga nadnaravnog podrijetla".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.