Hrvatski festival hodanja održan je u Lici, hodači su stigli čak iz Afganistana

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Šesti Hrvatski festival hodanja održan je ovog vikenda u Lici, počeo je u subotu u Otočcu, a nastavljen u nedjelju u Gospiću, okupivši tisuću i pol hodača iz 22 zemlje te potvrdivši da je lički kraj pravo odredište za sve koji žele spojiti rekreaciju i prirodne ljepote, priopćili su organizatori.

Festival je održan u organizaciji Hrvatskog saveza hodanja, Turističke zajednice Ličko-senjske županije i Lika Travela pruživši sudionicima priliku da uživaju u prirodnim ljepotama Like i Hrvatske.

Svi sudionici dobili su službene majice

Hodači su mogli odabrati jednu od tri ponuđene staze, 10+, 20+ i 30+ kilometara, a organizatori su se pobrinuli da svaki hodač dobije potrebnu podršku, uključujući službene majice, gastronomsku ponudu, vodu, glazbu i prijevoz.

Sudionicima se tijekom hodanja pridružio i "veliki izumitelj Nikola Tesla", kojeg je utjelovio Boris Šušnjar, licencirani turistički vodič za Grad Zagreb, Zagrebačku, Karlovačku i Ličko-senjsku županiju, koji je zabavljao hodače te dodatno obogatio njihovo iskustvo hodanja.

Hodači su došli iz različitih zemalja

Festival je u dva dana privukao više od 1500 hodača, od kojih su mnogi došli iz inozemstva predstavljajući 22 zemlje, među kojima su sudionici iz Sjedinjenih Američkih Država, Australije, Kanade, Japana, Norveške, Danske i Afganistana.

Festival hodanja nije bio samo prilika za fizičku aktivnost u idiličnoj prirodi već i za povezivanje s prirodom, promicanje zdravog načina života i upoznavanje s kulturnom i prirodnom baštinom Like. Većina sudionika nakon festivala hodanja odlučila je produljiti boravak u Lici kako bi dodatno upoznala prirodne, kulturne i druge znamenitosti, kažu organizatori.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.