Hrvatski glumac koji se preselio na Floridu: Jako me strah, supruga je tamo

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Hrvatski glumac Otokar Levaj (81) već godinama živi na Floridi, kamo se preselio zbog supruge Dunje. Danas je trebao otputovati tamo, no put je odgodio zbog uragana Milton. Zabrinut je jer je njegova supruga na Floridi, u njihovom domu, i čeka udar uragana stoljeća.

"Čuli smo se jutros, kod nje je to bilo oko ponoći, prije nego što je otišla na spavanje. Zvuči dosta optimistično, za razliku od onoga što možemo vidjeti i pročitati u medijima. Mi smo u Bradentonu, to nije u zoni obavezne evakuacije jer nismo na samom moru. Do obale je 20-ak kilometara, a od Tampe smo udaljeni stotinjak kilometara južnije", rekao je za Večernji list.

"Jako me strah"

"Sve ovisi o tome gdje će točno udariti, a to se ne zna jer navodno će javiti dva, tri sata prije samog udara. Milton ne ide pravocrtno, nego se kreće kako mu toplina oceana daje snagu. No činjenica je da glavnina ide na obalu gdje smo baš mi. Naravno da sam zabrinut i izbezumljen. Bio sam tamo kad je bila Irma, ali kad je uragan došao do nas, bio je na drugom stupnju, pa je prešao na tropsku oluju. Jako me je strah", dodao je glumac, koji se nada da će sljedećeg tjedna moći otputovati supruzi.

Dodao je i da većina stanovnika u mjestu u kojem oni žive nije evakuirana. "To su većinom stariji ljudi kojima nije lagano otići. Velike su kolone, nestašica je benzina, može se ostati na cesti. Kuće su zidane i koliko-toliko sigurne", objasnio je.

Otokar Levaj i supruga Dunja vjenčali su se 2015. godine upravo na Floridi, kamo se on te godine i preselio. Levaj je poznat po ulogama u brojnim domaćim filmovima i serijama kao što su Ne daj se, Floki, Smogovci, Naša kućica, naša slobodica, Duga mračna moć, Dnevnik velikog Perice...

Uragan stoljeća

Podsjećamo, Florida se priprema za jednu od najjačih tropskih oluja u posljednjih stotinu godina. Uragan Milton ide prema američkoj obali, a vlasti pozivaju stanovnike da se hitno evakuiraju. Milton je opet ojačao na kategoriju 5 i mogao bi biti najjača oluja koja je ikad pogodila Floridu.

Više o uraganu saznajte ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.