Hrvatski influencer zapeo u Indoneziji: "Već 45 dana sam tu, čekam let doma"

Foto: Instagram

DAVOR Gerbus, hrvatski influencer kojeg na Instagramu prati gotovo 300 tisuća ljudi, već je 45 dana na Baliju, gdje ga je zatekla karantena. Na Baliju, kako kaže, redovito zimuje, a ovogodišnje putovanje definitivno nikad neće zaboraviti.

"Put na Bali koji je postao tradicija jednom godišnje za vrijeme zime je bio unaprijed planiran i u datom momentu našeg putovanja je sve još uvijek normalno funkcioniralo. Cijeli proces putovanja prošao je bez ijednog problema. Tek nakon par dana boravljenja ovdje se cijeli svijet počeo zatvarati i letovi su bivali otkazani", kaže Gerbus za Index.

Za pomoć se, kaže, obratio i hrvatskoj ambasadi u Indoneziji.

"Obratio sam se nadležnim institucijama u Jakarti tek prije nekoliko dana kada smo pronašli potencijalnu opciju za povratak u domovinu. Za sada su bili od pomoći što se organizacije potrebnih dokumenata tiče", kaže.

Na Baliju je, kaže, na sigurnom. 

"Na put smo krenuli spremni da bi se nešto ovakvo moglo desiti te smo nakon datuma kada nam je bio planiran povratak dali još mjesec dana vremena da se sve smiri, ali su stvari samo svakim danom sve više izmicale kontroli", kaže.

"Na Baliju sam već 45 dana i zahvalan sam što u ovoj situaciji mogu biti baš ovdje, gdje je toplo, gdje sve i dalje funkcionira više-manje normalno. Bali kao otok je također u kompletnom shut-downu te 70% lokala nije otvoreno za dine-in, hrana se naručuje preko aplikacija te su sve plaže zatvorene. Osim toga, sve ostalo funkcionira normalno. Možeš se kretati slobodno, bez ikakvog razmaka samo uz obavezno nošenje maske za lice, frizerski saloni rade, restorani i beach klubovi koji su i dalje otvoreni su prepuni turista tako da se karantena ovdje stvarno jako lako preživi", govori nam influencer.

Zanimalo nas je i koliki trošak mu je stvorilo nenadanih 45 dana na Baliju.

"S obzirom da smo pri polasku bili spremni na mogućnost zatvaranja granica, imali smo dovoljno sredstava i super smo se do sada organizirali. Kako mi je ovo treća godina zaredom da zimujem na Baliju i kako zbog situacije nisam u mogućnosti surađivati s partnerskim resortima i grupacijama hotela, uzeli smo jednu vilu u mjesečni najam. Hoteli koji nisu imali dovoljan kapacitet gostiju su se zatvorili, no i dalje velika većina radi", kazao je Davor.

"Jedini problem koji imam jest što nemam posla i što odavde ne mogu sklapati suradnje sa sponzorima. U baš ovom trenutku čekam potvrdu da li da se ukrcavam na let za Jakartu, odakle bih trebao krenuti na povratak kući preko 4 transferna leta... Držite fige", poručio je Gerbus.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.