Hrvatski redatelj dobio priznanje na Mediteran Film Festivalu u Širokom Brijegu

Foto: Press

Glavna nagrada Grand Prix 25. Mediteran Film Festivala (MFF) u Širokom Brijegu otišla je u ruke bosanskohercegovačkog redatelja Srđana Šarenca za dokumentarni film Izbor za miss zatvora, a posebno priznanje dodijeljeno je hrvatskom redatelju Ivanu Faktoru za kratkometražni dokumentarac Bol. 

Žiri je u obrazloženju naveo da se Šarenac ovim filmom još jednom potvrđuje kao znalački dokumentarist i posvećeni istraživač čiji filmovi uspijevaju imati važnu društvenu dimenziju i šarm koji osvaja najširu publiku.

"U jednom brazilskom zatvoru pokušava se izborom za miss sačuvati ljudsko dostojanstvo i omogućiti proces osobne rehabilitacije i kasnijeg uključivanja u redovne društvene tokove. Tamo, van slobode, neke žene su ostvarile osobnu slobodu i priznale sebi i drugima istospolnu  seksualnu orijentaciju'', naveli su. Dokumentarac je i publika proglasila najboljim na festivalu. 

Festival se zatvara u subotu 

Nagrada MFF Best Short za kratkometražni dokumentarac dodijeljena je francuskoj redateljici Audrey Clemens za film A Poil. Žiri je dodijelio i dva posebna priznanja filmu Bol hrvatskog redatelja Ivana Faktora i filmu Onaj koji ne vidi, španjolskog redatelja Natxa Leuze. 

Nagrada za najbolju kameru dodijeljena je Igoru Maroviću, direktoru fotografije filma Flašaroši. Nakon dodjele nagrada prikazan je dokumentarni film Hassanovi ratovi redatelja Roberta Bubala iz programa domaćih autora. 

Festival se zatvara u subotu projekcijom igranog filma Kristijana Milića Božji gnjev. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.