TOPLIJI dani su tu, a to znači samo jedno, vrijeme je da u red dovedemo svoja "tijela za plažu".
Naravno, sve to podrazumijeva ne samo treninge već i ozbiljne promjene u kuhinji. Kolače i čokolade zamijenit će voće, a visokokalorične obroke salate.
Što se slatkog tiče, tu vam jednostavno ne možemo pomoći, ali salate su potpuno druga priča i one ne samo da mogu kvalitetno i zdravo zamijeniti teške i zasitne obroke već i biti puno bolji od njih. Štoviše, salate, ako ste dovoljno originalni oko osmišljavanja recepata, mogu vrlo lako postati vaše omiljeno jelo, pripremali se za plažu ili ne.
Kako bi nam pomogao da osmislimo što originalnije recepte, mladi kuhar Matko Bukovec uzeo je "stvar u svoje ruke" te uz puno zanimljivih sastojaka i prirodne Kotanyi mješavine začinskog bilja, uspio stvoriti ova salatna remek-djela.
Namirnice:
Dressing:
Priprema jela:
Kus-kus obradite u 250 ml uzavrele vode koju prethodno začinite s Kotányi mješavinom Zeleno za juhu, dodajte malo soli i ulja te ohladite kada nabubri. Sve povrće narežite na sitne kockice, osim peršina koji se treba narezati na veće komade. Preljev za salatu radite ovim redom: ocijedite sok limete u zdjelu, dodajte začine i senf, postepeno dodajte ulje dok energično miješate pjenjačom. Sve sastojke povežite s dressingom, servirajte u prigodnu zdjelu i dekorirajte s par kriški limete.
Namirnice:
Dressing:
Priprema jela:
Kuhani slanutak dobro operite, svo povrće narežite na otprilike istu veličinu kao slanutak i posložite u veću zdjelu. Na vrh stavite matovilac, grubo rezani indijski oraščić i razmrvljeni Dukat Salakis. Preljev za salatu radite ovim redom: grčki jogurt za pripremu jela povežite prvo sa senfom i medom te miješajte dok se med ne otopi, potom dodajte sve ostale sastojke redom, promiješajte i začiniti salatu ukusnim umakom.
Namirnice:
Dressing:
Priprema jela:
Salatu operite i usitnite, krušku, ciklu, rotkvice narežite na tanke ploške, kuhanu tikvu narežite na manje kocke. Sve sastojke povežite u zdjeli, po vrhu pospite s orasima i brusnicama. Preljev za salatu radite ovim redom: ulijte jabučni ocat u zdjelu, dodajte začine i senf, postepeno dodajte ulje dok energično miješate pjenjačom. Sve sastojke povežite s dressingom te servirajte u prigodnu zdjelu.
Namirnice:
Dressing:
Priprema jela:
Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi i ohladite je. Rajčice narežite na polovice, ljutiku i peršin usitnite, a masline posebno usitnite do kremaste teksture. Sve povežite u prigodnoj zdjeli s umakom za salatu i po vrhu stavite komadiće Dukat Salakis sira. Za umak je dovoljno sve sastojke pomiješati i izraditi pjenjačom. Uživajte!
Namirnice:
Dressing:
Priprema jela:
Salatu operite i narežite na veće komade, tikvicu, mladi luk, papriku narežite na sitne kockice, rotkvicu na ploške i cherry rajčice ostavite u komadu. Naranču ogulite skroz do pulpe (čisto “meso” bez bijelih opni) te je dodajte na salatu, preostali sok od naranče iskoristite u umaku. Za umak spojite sve navedene sastojke, dobro promiješajte i prelijte preko salate.
Namirnice:
Namirnice:
Namirnice:
Sadržaj donosi Index u suradnji s Kotanyi te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.