U srpskom TV kvizu pojavilo se ime Feđe Štukana, evo kako je on na to reagirao

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

BOSANSKOHERCEGOVAČKI književnik i glumac Feđa Štukan za vikend je priveden na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, a zatim mu je uručeno rješenje o zabrani ulaska u Srbiju. 

Iako u Srbiji prema mišljenju nekih nije dobrodošao, njegovo ime pojavilo se u njihovom televizijskom kvizu Slagalica. Naime, zadatak je glasio: "Književna djela čiji je naziv jedna riječ na 'B' i njihovi autori". Među ponuđenima bio je i Feđa Štukan te njegova knjiga Blank. 

Na listi su se našli i Svetlana Velmar-Janković, Euripid, Thomas Mann, Imre Kertesz, Nicholas Sparks, Borislav Pekić, Jacques Prevert, William Shakespeare i Umberto Eco.

"Baš mi drago ovo", napisao je Feđa uz isječak iz emisije.

Ne smije u Srbiju zbog "negativne procjene sigurnosnog rizika"

U komentarima su mu se javili brojni pratitelji. "Kad završiš u Slagalici, nema dalje. Bravo za autore i podršku, ne bi me čudilo da je ova igra na B bila samo zbog vas", "Ide otkaz nekome na RTS-u", "I to RTS-u", "U Slagalicu da, u Srbiju no, no", "Ja bih rekla da ovo nije slučajno", komentiraju mu ljudi.

Podsjetimo, Feđi je zabranjen ulazak u Srbiju zbog "negativne procjene sigurnosnog rizika".

"Utvrđeno je da u vezi s ulaskom i boravkom stranaca na teritoriju Republike Srbije postoji negativna procjena sigurnosnog rizika (član 15, stav (1) točka 8 Zakona o strancima)", navodi se u dokumentu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.