Izvorni član Linkin Parka odustao od turneje

Foto: EPA

GITARIST Brad Delson, jedan od osnivača Linkin Parka, odustao je od povratničke turneje samo nekoliko dana nakon što je potvrdio dolazak.

Grupa je najavila prvu turneju sedam godina nakon smrti pjevača Chestera Benningtona. Sadašnji pjevač Mike Shinoda na nedavnom je koncertu predstavio novu pjevačicu benda, Emily Armstrong iz grupe Dead Sara. Bend je također najavio da će im se pridružiti Colin Brittain, koji će svirati bubnjeve. 

Linkin Park je najavio promjene nakon objave novog singla The Emptiness Machine, prve pjesme koju je bend objavio od Chesterove smrti. Pjesma će biti na albumu From Zero, koji bi trebao biti objavljen 15. studenog. 

Odustao od turneje 

Međutim, fanovi su ostali zbunjeni kada je gitarist Brad Delson u objavi na Instagramu objasnio da neće ići na turneju. 

"Iznimno uzbuđen što dijelim ovo novo poglavlje sa svijetom. Oživljavanje naše vizije je kulminacija mnogih zaokreta dok nastavljamo naše jedinstveno zajedničko putovanje kao bend", dio je izjave kojom je sugerirao kako njegova odluka nije povezana s kontroverzom oko nove pjevačice benda Emily Armstrong. 

"Tijekom godina sam shvatio da najviše napredujem kada aktivno radim sa svojim kolegama iz benda iza scene - u studiju, surađujući na našoj novoj glazbi i pomažući u izgradnji našeg nastupa uživo", napisao je. 

"Iako neću nastupati na turneji u ovom novom poglavlju, jako sam uzbuđen što mogu predstaviti Alexa - mog zgodnog zamjenika na putu. Alex je glazbenik svjetske klase, ljubazan i pažljiv prijatelj, i zaista smo sretni što će svojim jedinstvenim talentom pridonijeti našem svemiru LP ploča. Svjež pogled, iskreno uvažavanje i predan timski rad doveli su nas do ovog posebnog trenutka. Privilegija dijeliti svoju kreativnost s vama. Hvala vam što ste nam se pridružili na putovanju", završio je. 

Nova pjevačica u središtu kontroverzi 

Inače, nova pjevačica benda našla se u središtu kontroverzi zbog svoje podrške osuđenom silovatelju Dannyju Mastersonu, kao i njezinih navodnih veza sa Scijentološkom crkvom. Armstrong se oglasila na društvenim mrežama i napisala kako je pogriješila što je podržala "prijatelja na sudu" prije nego što je shvatila prirodu optužbi za koje ga se tereti te dodala kako "ne odobrava zlostavljanje ili nasilje nad ženama i suosjeća sa žrtvama ovih zločina." 

Delsonova odluka razočarala je dio fanova, a neki su pisali da bi bend trebao promijeniti ime. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.