Jala Brat dijelio pomoć stanovnicima Jablanice, objavio je video na Instagramu

Foto/Screnshoot: Instagram

Bosanskohercegovački reper poznat pod umjetničkim imenom Jala Brat priključio se humanitarnoj akciji nakon poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu. 

Na svom Instagram profilu objavio je video u kojem se vidi kako dijeli pomoć stanovnicima Jablanice iz svog automobila. Pozvao je sve da se priključe u humanitarnu emisiju i doniraju novac za stanovništvo pogođeno poplavama. 

"Uvijek je uz svoj narod", "Veliko poštovanje tebi", "Ponosna sam i sretna jer postoje tako dobre osobe", nizali su se komentari njegovih pratitelja koji su mu zahvalni.

Smrtonosne poplave zahvatile su više gradova i mjesta u Bosni i Hercegovini, a jako je teška situacija u Jablanici, gdje je prema službenim informacijama poginula najmanje 21 osoba. Danas je u BiH proglašen dan žalosti dok spasilačke ekipe nastavljaju potragu za nestalima u poplavama i odronima.

I druge javne osobe podijelile su apel za pomoć 

Nakon tragičnih vijesti brojne javne osobe iz BiH oglasile su se kako bi podijelile apele za pomoć te izrazile svoje stavove o stanju infrastrukture i vlasti.

Među onima koji su se javili su bosanskohercegovački kandidat za 97. nagradu Oscar Danis Tanović, redatelj Srđan Vuletić, glumica Nadine Mičić, pjevačice Ilma Karahmet i Džejla Ramović, reper Jala Brat, modni dizajner Marko Feher, kao i influenceri poput Roberta Dacešina, Mirze Mustafagića i Hane Hadžiavdagić.

Oni su podijelili brojeve za humanitarnu pomoć te upućivali riječi podrške stanovnicima tih regija.

Jedan Mostarac ponudio je besplatni smještaj 

Osim poznatih osoba oglasili su se i drugi ljudi velikog srca. Jedan Mostarac ponudio je besplatni smještaj obitelji s djecom iz Jablanice. "Pozivam sve Mostarce da zaborave stanove i stan na dan, da smjeste ljude. Pokažite solidarnost. Sad budite ljudi", napisao je on u komentaru jedne Facebook objave. 

Obavjestenje za medije.. Od jutros imam puno poziva i poruka medija iz BiH Obzirom na stanje u Jablanici, molim vas da...

Objavljuje Dženad DžinoPetak, 4. listopada 2024.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.