Je li Barbie lezbijka? Izmišljena kontroverza oko Barbie mogla bi biti istinita

Svjetska premijera filma "Barbie", u režiji Grete Gerwig, stigla je na velika platna. Već i prije izlaska filma, neki obožavatelji iznijeli su teoriju o produkciji koja se nekima možda neće svidjeti. Hoće li Barbie biti lezbijka u novom filmu?

 

Već znamo da će "Barbie", najnoviji film koji je režirala Greta Gerwig, biti vrlo drugačiji prikaz popularne lutke. Njena priča trebala bi biti ne samo moderna i feministička, već i inkluzivna. Likove Barbie i Kena tumačit će više osoba, a jednu od uloga dobila je transrodna glumica Gari Nef. To znači da bismo na ekranu mogli vidjeti transrodnu Barbie.

Fanovi imaju još jednu teoriju koja bi mogla izazvati popriličnu kontroverzu. Pitali su se hoće li Barbie slučajno biti lezbijka u Gerwiginom filmu. "Skupili" su puno dokaza, a neki su od njih zaista uvjerljivi.

 

Je li Barbie lezbijka u novom filmu "Barbie"?

Iako znamo da će film biti moderna priča o Barbie, zaplet se do samog prikazivanja držao u tajnosti. No, dostavljeni trejleri za film i pročitani intervjui s glumcima dali su fanovima razloge za teorije. Upravo su tragovi raspršeni u ovim snimkama i tekstovima natjerali fanove da preispitaju seksualni identitet lika. Misle da bi ona mogla biti lezbijka.

Prema korisnicima interneta, trejleri sugeriraju da Barbie zapravo nije zainteresirana za Kena. Izbjegava ga poljubiti i ne dopušta mu da zna što radi ili planira raditi. Ken svakako igra ulogu u njenom životu, ali prema fanovima, on nije njen ljubavni interes.

No, vjeruju da je Barbieina ljubav Gloria, koju glumi America Ferrera. Tvrdi se da je kemija među njima očigledna i ukazuje se na scenu u trejleru gdje likovi razmjenjuju duge, romantične poglede.

Ovu teoriju podupro je intervju koji je nedavno dala Margot Robbie. Dok je razgovarala s Timeom, priznala je da se morala boriti da jedna njezina scena ostane u filmu "Barbie". Šef Mattela želio je da se ona ukloni, pa su Robbie i Gerwig pred njim odglumile scenu kako bi ostala u filmu. Fanovi sumnjaju da bi to mogla sugerirati poljubac između Glorie i Barbie.

 

Premijera filma "Barbie" s Margot Robbie i Ryanom Goslingom

Ako je Gerwig zaista željela modernizirati priču, lezbijka Barbie bila bi idealna za film. No, čini se da će glavni lik biti radije biseksualan, jer u jednoj od scena Ken tvrdi da je Barbie njegova djevojka. Naravno, to ne znači da protagonistica neće ući u još jednu romantičnu vezu sa nekom djevojkom.

Je li novi "Barbie" filma doista okrenuo svijet ljubitelja lutaka naglavačke, možete saznati u kinima. U svakom slučaju, moramo priznati da film s Robbie i Goslingom izgleda i obećava puno zabave.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.