Jedan od najpoznatijih svjetskih violinista stiže u Lisinski

Foto: Press/Christian Hors/Anton Corbijn

U sklopu svoje svjetske turneje, najjedinstveniji i najekspresivniji violinist svoje generacije, po mnogima i najveća zvijezda među violinistima svjetske glazbene scene, Ara Malikian, nastupat će i u Zagrebu, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 17. listopada.

Arin repertoar, osim njegovih, uključuje i djela širokog spektra glazbenika, počevši od Davida Bowieja, Johanna Sebastiana Bacha, pa sve do Led Zeppelin i Paganinija, ali i do djela suvremenih kompozitora te obrade filmske glazbe. Tijekom karijere, održao je brojne koncerte diljem svijeta, od kojih je najpoznatiji onaj na stadionu Santiago Bernabeu.

S 12 godina nastupao kao solist

Nastupio je s više od 40 svjetski poznatih umjetnika i ansambala, uključujući Stinga, Londonski komorni orkestar, Ciriški komorni orkestar, Moskovske virtuoze, Tokijski simfonijski orkestar i mnoge druge.

Ara Malikian je armenskog podrijetla, no rođen je u Libanonu 1968. godine. Ubrzo nakon rođenja, njegova obitelj se preselila zbog političkih sukoba u zemlji, a Malikian je počeo svirati violinu već u ranom djetinjstvu. Njegov izniman talent prepoznat je vrlo rano, te je već s 12 godina nastupao kao solist. Kasnije je studirao na prestižnim glazbenim akademijama, uključujući konzervatorij u Hanoveru u Njemačkoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.