Jedna od najljepših princeza na svijetu snimljena na vojnoj obuci

Foto: Profimedia

Španjolska princeza Leonor stigla je na Pirineje, gdje će u narednom periodu pohađati vojnu obuku.

Fotografi su buduću kraljicu Španjolske fotografirali na skijaškoj stazi s drugim kadetima. Kao što je poznato, ona je svoju prvu godinu vojne obuke započela u kolovozu prošle godine.

"Kao i u svim parlamentarnim monarhijama, prijestolonasljednik mora imati vojnu karijeru. U dogledno vrijeme, žena će biti vrhovna zapovjednica oružanim snagama. U posljednjih nekoliko godina ulažemo velike napore da uključimo žene u oružane snage", izjavila je ranije ministrica obrane Margarita Robles.

Leonor je u listopadu položila zakletvu i tako stekla osnovni uvjet da postane kraljica Španjolske. U punoj sali kongresa Španjolske, na polaganju zakletve prisutni su bili brojni uzvanici, uključujući i premijera države Pedra Sancheza. Prema pisanju El Paisa, na događaju je bilo 585 gostiju.

"Kunem se da ću vjerno izvršavati svoje dužnosti, čuvati i osigurati da se Ustav i zakoni poštuju, kao i da se poštuju prava građana i autonomnih zajednica te lojalnost kralju", izgovorila je princeza prilikom polaganja zakletve.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.