Jedna od najljepših princeza postala je punoljetna. Sad je i službeno buduća kraljica

Foto: EPA

ŠPANJOLSKA princeza Leonor, kći kraljice Letizije i kralja Filipa VI., danas je postala punoljetna i prvi put se pojavila u španjolskom parlamentu kao buduća kraljica s važnom zadaćom. Riječ je o polaganju prisege na vjernost Ustavu, što je na dan kada je napunio 18 godina, učinio i njen otac, prije gotovo 40 godina. 

Prijestolonasljednica je prisegnula istom zakletvom koju je 1986. izgovorio njen otac "da će vjerno obavljati svoje dužnosti, držati se i poštivati Ustav i zakone te poštivati prava građana i autonomnih zajednica i biti odana kralju". Zakletva je formalna potvrda činjenice da će postati prva španjolska kraljica u više od 100 godina: posljednja je bila Isabela II. koja je vladala od 1830. do 1904. godine.

Omiljena u svojoj zemlji

2005. godine, tada princ Filip i princeza Letizia dobili su kćer Leonor, nasljednicu španjolskog prijestolja. Budući da kralj i kraljica nemaju mušku djecu, Leonor zadržava svoju titulu princeze od Asturije i presumirana je nasljednica španjolskog trona. Već je smatraju jednom od najljepših princeza na svijetu.

Kada bi, teoretski, kralj Filip dobio zakonitog sina, Leonor bi izgubila svoju titulu i pravo na prijestolje. No nije izgledno da će se to dogoditi. Leonor će jednog će dana postati kraljica Španjolske. Iako španjolska kraljevska obitelj ne uživa popularnost kakvu ima, recimo, britanska kraljevska obitelj, Leonor je omiljena u svojoj zemlji i od svoje 10. godine obavlja kraljevske dužnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.