Jesen u Dubrovniku: Grad je pun turista, ljudi se kupaju i sunčaju

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Iako je sredina listopada, u Dubrovniku se temperature još uvijek penju do 25°C. 

Ugodne temperature primamile su brojne turiste. Grad je trenutno krcat, kao da sezona nikad nije ni prošla. Mnogi se još uvijek kupaju i sunčaju na plaži.

Pogledajte prizore koje je fotograf Pixsella snimio danas u Dubrovniku.

Sunčano i u ostatku zemlje

Prema prognozi DHMZ-a, sutra se u većini krajeva očekuje pretežno sunčano vrijeme. U unutrašnjosti će ujutro mjestimice biti magle, a poslijepodne će zapuhati umjeren do jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar.

Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, koja će prema kraju dana podno Velebita jačati, dok će na otvorenom moru puhati umjeren sjeverozapadni vjetar. Minimalna temperatura zraka bit će od 6 do 10°C, a na Jadranu između 13 i 18°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom će biti od 19 do 22°C, dok će u Dalmaciji dosezati i do 25°C.

Jutra će biti svježa, a od srijede maksimalna temperatura zraka bit će malo niža. Na Jadranu djelomice ili pretežno sunčano. Potkraj četvrtka naoblačenje uz mogućnost za kišu, ponajprije na sjevernom dijelu. U utorak i srijedu slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, a od kraja srijede na sjevernom Jadranu bura.

U Dalmaciji u četvrtak okreće na jugo, najprije na otvorenom moru. Temperatura zraka bez veće promjene.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.