Jeste li ikad vidjeli gnjurca?

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Jedan gnjurac je danas u Puli privukao pažnju fotografa koji je snimio nekoliko fotografija.

Prizori su snimljeni dok je gnjurac uz obalu tražio hranu. 

Gnjurci ponekad napadaju kupače

Inače, gnjurci ponekad znaju napasti kupače. Prošle godine je na plaži u Banjolama kod Pule, na potezu prema rtu Bumbište, gnjurac napao 12-godišnje dijete dok je bilo u plićaku i pokušavalo staviti masku za ronjenje. Dječaku je došao s leđa te ga počeo snažno udarati kljunom po tijelu i glavi, koncentrirajući se na oči.

"Prošli smo horor, ali s dobrim završetkom. Oči su, srećom, ostale čitave, samo je donji kapak dobro uštipnut", rekla je tad majka napadnutog djeteta. Dodala je kako joj je čudno da je gnjurac napao dijete bez ikakvog povoda, barem onog vidljivog, jer niti je u blizini bilo gnijezdo, niti su u blizini bili njegovi mladunci.

Prije tri godine osječka novinarka i reporterka Marina Bešić Đukarić našla se na meti razjarenog gnjurca. Marina je rekla da je svjesna da je sama kriva za napad ptice jer ju je snimala i fotografirala dok je gnjurac lovio ribu.

Također, na otoku Molatu jedan gnjurac je tijekom ljeta 2021. napao četiri osobe. Iz Udruge za divlje životinje AWAP tada su rekli da su turisti u kombinaciji s lokalcima maltretirali pticu i to danima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.