Jeste li uočili broj koji stoji na registraciji Rimčevog robotaksija?

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Na registraciji danas predstavljenog Rimčevog robotaksija stajao je broj 20.000. S obzirom na to da je robotaksije Rimac nazvao Verne, po književniku Julesu Verneu, taj broj je asocijacija na Verneovo djelo 20.000 milja pod morem.

Roman, originalno objavljen u više dijelova u Hetzelovu dvotjedniku Magasin d'éducation et de récréation od ožujka 1869. do lipnja 1870. godine, opisuje kapetana Nemu i njegovu podmornicu Nautilus, kroz perspektivu profesora Pierrea Aronnaxa. 20.000 milja označava prijeđeni put podmornice, ne dubinu, kako mnogi misle.

"Čovjek koji je izumio budućnost"

"Od danas Project 3 Mobility, hrvatska kompanija koja razvija novi ekosustav urbane autonomne mobilnosti, postaje Verne. Buduća usluga koju kompanija razvija nosit će ime Verne po Julesu Verneu, slavnom piscu za kojeg se kaže da je čovjek koji je izumio budućnost, dok će Verne revolucionarizirati način na koji se krećemo u gradovima", priopćili su jučer iz Rimčeve kompanije. 

Naknadno se storyjem na društvenim mrežama oglasio i Mate Rimac. "P3 postaje Verne, nazvan po 'čovjeku koji je izumio budućnost' - Julesu Verneu. Predstavljanje za dva dana - 26. lipnja", napisao je Rimac. 

Tijekom predstavljanja je Rimac dvaput pokušao pozvati robotaksi na pozornicu preko aplikacije, ali auto nije ni jednom došao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.