Jodie Foster na dodjeli Emmyja zahvalila Eskimima s Aljaske: "Bila je to ljubav"

Foto: EPA

Sinoć je održana prestižna 76. dodjela nagrada Emmy. Jodie Foster dobila je nagradu za najbolju glavnu glumicu u miniseriji True Detective: Night Country. 

Nakon što joj je nagrada uručena, glumica je izašla na pozornicu održati govor, no od uzbuđenja se zbunila i netočno izgovorila naziv serije rekavši "True Detective: North Country". "Ovo je tako emotivan trenutak za mene", rekla je Jodie.

Ubrzo nakon toga došla je sebi od uzbuđenja, kako je rekla, te dodala da je stvaranje ove serije bilo čarobno iskustvo i da "sve dolazi s vrha", čime je zahvalila redateljici serije Issi Lopez. 

Foster: Bio je pravi blagoslov slušati Eskime na Aljasci

Iako je serija snimana na Islandu, radnja se odvija na Aljasci te su zbog toga glumci i posjetili tu zemlju radi istraživanja. Foster je željela posebno spomenuti Eskime s kojima su se susreli na sjevernoj Aljasci. 

"Pričali su nam svoje priče i dopustili su nam da ih slušamo, to je bio pravi blagoslov", rekla je glumica te dodala: "Bila je to ljubav, a kada osjetite da se to razvija, nevjerojatno je. Ljubav i rad su umjetnost."

Miniserija True Detective: Night Country je HBO-ova serija s najviše nominacija na ovogodišnjim Emmyjima, čak 19. Foster glumi detektivku Liz Danvers u četvrtoj sezoni ove antologijske kriminalističke drame.

Serija Shogun je srušila rekord na dodjeli Emmyja

Podsjećamo, najveći ovogodišnji pobjednici su humoristično-dramska serija The Bear i povijesna serija Shogun. Na obje serije radio je kanal FX. 

Shogun je na sinoćnjoj dodjeli osvojio četiri Emmyja, u kategorijama za najbolju seriju, najboljeg glavnog glumca, najbolju glavnu glumicu i najbolju režiju, dok je prošli tjedan osvojio 14 Creative Arts Emmyja.

Uz sveukupno 18 Emmyja, Shogun je srušio rekord i ušao u povijest kao serija koja je osvojila najviše Emmyja u jednoj sezoni. Osim toga, ovo je prvi put da je Emmyja za najbolju dramsku seriju osvojila serija koja nije na engleskom jeziku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.