Johnny Depp inspiraciju za novu umjetničku kolekciju našao u tarotu

Foto: Press

Glumac Johnny Depp se okrenuo ikonografiji tarota za inspiraciju umjetničke kolekcije koja uključuje i počast njegovoj bivšoj partnerici, francuskoj pjevačici i glumici Vanessi Paradis, a koja u četvrtak ide na prodaju.

Kolekcija Tarot se sastoji od četiri dijela: Ljubavnici, Carica, Car i Snaga, i svaka od njih kima glavom na sliku na karti.

"Oduvijek sam bio neizmjerno znatiželjan kada je riječ o tarotu. Same karte su umjetnost po sebi, datiraju od tko zna kada", rekao je Depp, diveći se "nevidljivoj umjetnosti čitanja karata". Ljubavnici prikazuju lijepo odjeven par, a muškarac drži u ruci ružu, dok je Carica, koja prikazuje žensku figuru s istrošenom krunom, počast Vanessi Paradis s kojom je Depp bio 14 godina, prije raskida 2012., i s kojom ima dvoje djece.

Inspiracija bila Vanessina trudnoća

Ostali su, kaže, "vrlo bliski". Snaga prikazuje zurećeg slona s riječima: "Zašto se želiš boriti protiv nečega što se ne želi boriti s tobom?" Inspiraciju za to je dobio dok je Paradis bila trudna, objasnio je glumac.

Bez očiju i s našminkanim crvenim usnama, Car podsjeća na francuskog monarha iz 17. stoljeća, a rad je inspiriran filmom Jeanne du Barry, u kojem je Depp glumio kralja Luja XV. u Versaillesu. Deppova serija Tarot ima ograničenu nakladu od 195 komada, a na tržište je stavlja britanska kuća za prodaju umjetnina Castle Fine Art. Pojedinačni uramljeni komad stoji 4500 američkih dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.