Jokić zarađuje milijune godišnje, ali na more ne ide. Otkriveno zašto

Foto: Profimedia

Dok srpski tenisač Novak Đoković uživa u Dubrovniku, srpski košarkaš Nikola Jokić ipak preferira kontinent. Jokić je jedan od najboljih košarkaša današnjice, a nedavno se vratio i s Olimpijskih igara u Parizu, gdje su srpski košarkaši osvojili broncu.

On zarađuje milijune dolara godišnje, a ljeto uglavnom provodi u rodnom Somboru, na sjeveru Srbije. Može ga se zateći na hipodromu, gdje uživa u konjičkom klubu svog oca i prati konjske utrke.

Voli biti u prirodi

"Nikola u Somboru, osim što se druži i brine o svojim konjima, uživa u raznim rekreativnim aktivnostima. Igra tenis, pliva u bazenu, peca, a često odlazi i na vikendicu. Nas dvojica volimo pripremati domaću hranu, a njemu je posebno važno da je okružen ljudima koje voli. Samo u takvom okruženju se osjeća ugodno", ispričao je jednom prilikom njegov kum Nebojša Vagić za BSC Happy portal.

"Ne voli nikakve dramatične situacije. U slobodno vrijeme obožava ići na splavarenje, a svake godine zajedno idemo na rijeku Taru. Priroda mu je jako važna, bilo da je riječ o Dunavu, rijeci Tari ili planinama. To su aktivnosti koje ne propušta, ništa spektakularno. Ukratko - dobra hrana, dobri ljudi, konji", dodao je Vagić.

U potkošulji i s pivom u ruci gledao konje

Podsjetimo, nakon proslave medalje i slijetanja u Beograd odmah je s obitelji otišao u Sombor. Za to je imao njemu najvažniji razlog. U Jokićevom rodnom gradu održavale su se konjičke utrke. Najveći ljubitelj konja i konjičkih utrka među košarkašima to nije mogao propustiti. Zato se pojavio na hipodromu u Somboru u svom opuštenom stilu. 

Opkolila ga gomila

Podsjetimo, ovog se tjedna pojavio na balkonu beogradskog Starog dvora s ostalim srpskim olimpijcima, pozdravio okupljene, poslušao himnu, uslikao se - pa sišao na večeru, pišu srpski mediji.

Dok se u svom usporenom stilu probijao kroz beogradsku Skupštinu da se odmori i večera, opkolila ga je gomila ljudi uz želju da se fotografiraju s njim. Najbolji košarkaš svijeta najprije je nekoliko minuta strpljivo pozirao sa svima, a onda zavapio: "Joj, nemojte, ljudi, molim vas više, 450 puta sam se danas slikao!"

Njegova molba nasmijala je okupljene pa su ga pustili da se probije dalje i ode na večeru i odmor. A onda mu je slijedila zabava u kafani.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.