José Carreras 23. rujna nastupa u Lisinskom

Foto: EPA

José Carreras, jedan od najistaknutijih opernih pjevača svoje generacije, 23. rujna dolazi u Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski, gdje će u pratnji Zagrebačke Filharmonije izvesti neke od najpoznatijih arija i pjesama, najavio je Music Time. Ta večer bit će jedinstvena prilika da hrvatska publika vjerojatno posljednji put uživa u izvedbama velikana operne scene.

Carreras ni u 77. godini nije stao s aktivnim pjevanjem jer je ono, kaže, njegova strast i važan dio života. U prosincu 2021. Carreras je za španjolske medije izjavio: "Vjerojatno ću pjevati još godinu ili najviše dvije. Volio bih se posljednji put vratiti na neka mjesta gdje sam već nastupao." Sada, u trećoj godini nakon te izjave, među dvoranama koje želi ponovno vidjeti nalazi se i Lisinski.

Jedan od najuspješnijih opernih pjevača svih vremena

Poznat po izvanrednoj vokalnoj tehnici, dubokom izražaju emocija i interpretaciji uloga u operama Verdija i Puccinija, Carreras je tijekom impresivne karijere ostvario preko 60 uloga na pozornici i u studijima. S više od 85 milijuna prodanih nosača zvuka jedan je od komercijalno najuspješnijih opernih pjevača svih vremena. 

Dirigent David Giménez, koji je poznat po izvanrednom razumijevanju glasa, zajedno s Carrerasom već je ostvario brojne nezaboravne koncerte diljem svijeta. Uz Carrerasa, čaroliji večeri svojim izvanrednim glasom pridonijet će sopranistica Martina Zadro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.