Julia Roberts dobit će počasnog Césara na 50. dodjeli francuskih filmskih nagrada

Foto: EPA

Američkoj glumici Juliji Roberts 28. veljače bit će dodijeljen počasni César na 50. dodjeli najprestižnijih francuskih filmskih nagrada, objavili su u ponedjeljak organizatori. Ova glumica proslavila se 1990. u ulozi prostitutke Vivian Ward u filmu Pretty Woman. Tada je imala 23 godine, a partner joj je bio Richard Gere.

Snimila je još nekoliko romantičnih komedija koje su postigle golem uspjeh, poput Notting Hill, a Oscara je osvojila za ulogu zviždačice u filmu Erin Brockovich iz 2001. I danas je jedna od najpoznatijih i najomiljenijih glumica američke kinematografije, a poznata je i po svojim humanitarnim i angažmanima na očuvanju okoliša. 

Počasnog Césara za cjelokupnu karijeru ove će godine dobiti i francuska redateljica i glumica Agnès Jaoui te britanski redatelj Christopher Nolan. Svečanost dodjela prestižnih nagrada koja se prenosi na kanalu Canal+ vodit će glumica Catherine Deneuve.

Nominacije bi trebale biti objavljene 29. siječnja. Prošlogodišnjim 49. izdanjem trijumfirao je film Anatomija pada Justinea Trieta (César za najbolji film i najbolju režiju).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.