Kad će više proraditi pokretne stepenice kod Importanne Centra?

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

PROLAZEĆI nedavno Zagrebom uočili smo da pokretne stepenice (točnije silazni trak) na ulazu u pothodnik Glavnog kolodvora nisu u funkciji. Prolaznica koju smo sreli na ulazu u Importanne Centar rekla nam je da zbog umora i bolnih nogu uglavnom ide pokretnim stepenicama.

"Ako sam jako umorna, pokretne stepenice su mi potrebne. Zadnji put sam u srpnju prolazila kroz pothodnik Glavnog kolodvora i stepenice nisu radile. Sad je već deveti mjesec i one i dalje ne rade", rekla je. Tisuće građana koji svaki dan prolaze glavnim pješačkim koridorom od Trga kralja Tomislava do ZET-ovog autobusnog terminala osim pokretnih stepenica imaju i obične. 

Pokretne stepenice su se kvarile više puta kroz godine, i to na nekoliko mjeseci, a 2018. godine se vodio i "rat" oko stuba između Grada Zagreba i Importannea zbog njihovih neriješenih imovinskopravnih odnosa. Zato smo upite kada će pokretne stepenice opet biti u funkciji te koliko će koštati popravak poslali Gradu i upravi Importannea. 

Importanne: Slučaj datira iz 2018. godine

Iz Importannea kažu da su razlozi koji su doveli do kvara na pokretnim stepenicama poznati i slučaj datira iz 2018. godine.

"S obzirom na to da je Grad Zagreb tijekom 2018. godine samovoljno preuzeo obvezu održavanja navedenih pokretnih stepenica, Importanne Centar d.o.o. je ljetos, odmah po saznanju da predmetne stepenice ne rade uputio Gradu Zagrebu dopis kojim moli hitnu sanaciju i popravak istih radi izbjegavanja dodatne štete", tvrde. 

Grad Zagreb: Grad je pokrenuo postupak javne nabave za izradu projektne dokumentacije za vanjske pokretne stepenice

"Grad je pokrenuo postupak javne nabave za izradu projektne dokumentacije za vanjske pokretne stepenice na Trgu Ante Starčevića", stoji u odgovoru koji smo dobili od Grada Zagreba.

"Nakon izrade projektne dokumentacije, za koju je rok mjesec dana, Grad pokreće postupak javne nabave za ugradnju novih vanjskih pokretnih stepenica na navedenoj lokaciji. Procijenjena vrijednost nabave i rok završetka radova bit će definirani otvorenim postupkom javne nabave", zaključili su.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.