Kanadski trekkiji traže da William Shatner bude nominiran za generalnog guvernera zemlje

KANADSKI obožavatelji Star Trek franšize osnovali su Facebook grupu kojom žele poručiti premijeru da kandidira glumca Williama Shatnera za funkciju generalnog guvernera Kanade. Glumac koji se proslavio ulogom kapetana Jamesa T. Kirka u prvom serijalu "Zvjezdanih staza" i istoimenim filmovima, rođeni je Kanađanin i time ispunjava jedan od uvjeta za tu poziciju.

"Zamislite gospodina Shatnera kako čita govor u svom klasičnom stilu kapetana Kirka"

"Vrijeme je da Kanada hrabro kroči tamo gdje još niti jedna zemlja nije bila", piše u ciljevima grupe koja trenutno ima oko 37.000 članova. Oni žele da ih u svijetu predstavlja, kako pišu, "jedini i neponovljivi William Shatner". "Zamislite gospodina Shatnera kako čita govor u svom klasičnom stilu kapetana Kirka kojeg svi poznajemo i volimo", napisao je osnivač grupe koji Shatnera smatra "najvećim kanadskim glumcem u povijesti i jednom od najsjajnijih zvijezda Hollywooda".

Leonard Nimoy ga podupire

Glumac se nije službeno izjasnio o ovom prijedlogu, ali se šalio o tome na svojem Twitter profilu. "Mislim da pojam generalni guverner znači da upravljaš generalima. Znači li to da sam dio vojske?", šalio se vremešni glumac, a kolega koji u serijalu glumi Spocka nije mu ostao dužan. "Mislim da bi trebao postati generalni guverner. Taj čovjek treba više posla", napisao je Leonard Nimoy.

Bira ga kraljica, predlaže premijer

Funkcija generalnog guvernera Kanade slična je funkciji predsjednika u drugim zemljama. On predstavlja Kanadu u svijetu i uglavnom nema neke veće ovlasti. Bira ga kraljica Elizabeta II. koja je službeno kanadski monarh, a predlaže predsjednik vlade. Kanadski mediji očekuju da će premijer Stephen Harper objaviti ime svog favorita na Dan državnosti, 1. srpnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.