Kate Middleton iznenada se pojavila u javnosti nakon što je završila s kemoterapijom

Foto: Profimedia

Princeza od Walesa neočekivano se pojavila uz supruga, princa Williama, u posjetu Southportu, gdje su održali sastanak s ožalošćenim obiteljima troje djece ubijene u napadu nožem u srpnju, piše BBC. 

Prvi službeni javni angažman

Bio je to prvi službeni javni angažman Kate Middleton otkako je završila s kemoterapijom. Kraljevski izvori kažu da se odlučila pridružiti princu Williamu kako bi pokazala "potporu, empatiju i suosjećanje prema lokalnoj zajednici". Par je razgovarao s hitnim službama koje su pomogle na mjestu razornog napada nožem.

Kraljevski posjet Southportu bio je planiran kao skroman događaj, kako bi se vrijeme provelo nasamo s obiteljima troje djece koja su umrla i s učiteljicom koja je bila prisutna prilikom napada. Kate je iznenadila svojim posjetom jer se ove godine u javnosti pojavila svega nekoliko puta zbog dijagnoze raka.

Kraljevski par rekao je djelatnicima hitne pomoći i policije da je važna zaštita vlastite dobrobiti i mentalnog zdravlja. "Pazite na sebe, uzmite si vremena i nemojte žuriti natrag na posao", rekao je princ William. Kate je djelatnicima hitne pomoći zahvalila što su pomagali u "najmračnijim vremenima". 

Bebe King (6), Elsie Dot Stancombe (7) i Alice Dasilva Aguiar (9) ubijene su 29. srpnja 2024. godine u napadu na dječju plesnu grupu. Ozlijeđeno je još deset osoba, od kojih su osmero djeca. Axel Rudakubana (17) uhićen je na mjestu događaja i optužen je za višestruka ubojstva i pokušaje ubojstva.

Vraća se poslovnim obvezama

Nakon završetka kemoterapije, Kate se počela postupno vraćati na posao. Sredinom rujna održala je svoj prvi službeni sastanak na kojem je razgovarala o svom projektu Rani razvoj u djetinjstvu, a prisustvovali su članovi njenog tima i predstavnici fondacije Rano djetinjstvo.

Nekoliko dana poslije toga prisustvovala je baletnoj predstavi u Sadler's Wellsu u Londonu, a početkom listopada susrela se s fotografkinjom Liz Hatton (16) koja se bori s rijetkim tumorom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.