Kći Brada Pitta i Angeline Jolie se preko novina odrekla očevog prezimena

Foto: EPA

Kći Angeline Jolie i Brada Pitta, 18-godišnja Shiloh, nedavno je u New York Timesu objavila da se odriče očevog prezimena, prenosi magazin People.

Prema kalifornijskom zakonu, osoba koja mijenja vlastito ime mora objaviti zahtjev u lokalnim dnevnim novinama. Tinejdžerica je postupak za promjenu imena pokrenula na svoj 18. rođendan u svibnju. Želi promijeniti ime iz Shiloh Nouvel Jolie-Pitt u Shiloh Nouvel Jolie. Strani mediji pišu da će njezin zahtjev sigurno biti odobren. 

Angelina Jolie s kćerima Zaharom (lijevo) i Shiloh (desno)

Odbacivanje prezimena, naime, dolazi nakon godina zategnutih odnosa između Pitta i njegove djece usred njegovog razvoda od Jolie. Očevog prezimena odrekla se i Vivienne Jolie. Ona je kao asistentica producenta radila na mjuziklu The Outsiders, a na popisu ljudi koji su radili na projektu uočeno je da je 15-godišnjakinja zadržala samo majčino prezime. Očevog prezimena odrekla se i Zahara.

>>Kćeri Brada Pitta nisu jedine. Ova su se djeca slavnih odrekla očevog prezimena

Pravna bitka traje i danas

Podsjećamo, Angelina Jolie je pokrenula postupak razvoda od Brada Pitta 2016. godine. 

Angelina je kao razlog traženja razvoda navela nepomirljive razlike i odmah je tražila puno skrbništvo nad djecom. Tad je njezin odvjetnik Robert Offer u priopćenju rekao da je glumičina "odluka donesena zbog zdravlja obitelji". Brad je rekao da ga je razvod rastužio, ali je tražio zaštitu privatnosti svoje djece.

Razvod je na kraju bio okončan 2019., do kad su polagano curili dodatni detalji. Ispostavilo se da je par cijelo vrijeme bio u intenzivnoj borbi za skrbništvo. Brad je tražio zajedničko skrbništvo nad djecom, za razliku od Angelininog inzistiranja na isključivom skrbništvu, uz koje bi on imao samo pravo posjete. 

Rečeno je da je par postigao rješenje 2018., kada je Angelinina odvjetnica Samantha Bley DeJean rekla za Reuters da je "dogovor o skrbništvu postignut prije nekoliko tjedana, a potpisale su ga obje strane i sudac". Ipak, pravna bitka se nastavila do danas, uz razne obrate.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.